Nazor: Ne bojim se nikoga, pa ni vukova

Bojite li se vukova? – pitamo Antu Nazora uoči sutrašnjeg, prvog ovosezonskog derbija sa Cibonom. “Ne bojim se nikoga i ničega”, kratko i jasno odgovara trener Zadra, svjestan koliko može dobiti eventualnom pobjedom u Zagrebu. Obje momčadi su do sada sakupile po jednu pobjedu i tri poraza, s tim da je Cibona imala bitno lakši raspored, a uz to je i mnogo više uložila te ima više ambicije.

– Ne bih govorio o rasporedu, jer je on varljiv. Ako igraš dobro i pobijediš neku neplaniranu utakmicu, mada u svakoj treba planirati pobjedu, težak raspored se pretvara u lagan i obrnuto. Cibona je jako ozbiljna momčad. Uložili su velika sredstva i kvaliteta njihovog sastava definitivno ne odgovara slici koju smo vidjeli u prve četiri utakmice. Oni će se na sve moguće načine pokušati vaditi protiv nas. Mislim da su u dosta nervoznoj situaciji i tu vidim šansu da ih iznenadimo. Zadar tradicionalno dobro igra pod tornjem i ne vidim razlog da ne iskoristimo priliku koja će nam se pružiti. No, da bismo bili u mogućnosti odigrati otvorenu utakmicu, pristup mora biti kudikamo borbeniji i koncentriraniji.

Što Zadar treba napraviti da bi pobijedio Cibonu?

– Definitivno treba ući agresivno i istrpjeti njihovu agresivnost, koja je dosta jača na otvaranju utakmice nego u ostalim razdobljima. Ako im tu odgovorimo i zadržimo ih u egalu, naše će šanse biti sve veće.

Pred vama je niz teških utakmica, gostovanja kod Cibone, Cedevite i Širokog pa domaći ogled s trenutno vodećom Igokeom.

– Bez dvojbe nijedna utakmica, bilo kući ili u gostima, neće biti lagana. Ali mislim da u svakoj imamo šanse. Ni Cibona ni Cedevita nisu na razini na kojoj su trebali biti. Široki je “al pari” nama i po budžetu i po kvaliteti igrača. Treba ići mirno iz utakmice u utakmicu, pripremiti se što bolje za svakog protivnika i biti optimist. Idemo nekoga iznenaditi na ova tri gostovanja. Ako to uspijemo, napravit ćemo odličan posao. Jer na početku smo rekli da možemo biti zadovoljni ako u prvih sedam jako teških kola budemo imali dvije pobjede. Liga je izjednačena i svak svakoga može iznenaditi bilo gdje.

U kakvom su fizičkom stanju povratnici Ive Ivanov i Franko Kaštropil?

– Dižu se. Zadovoljan sam kako je Franko odigrao protiv Olimpije. Kamo sreće da je svaki igrač na svojoj poziciji reagirao kao on na petici. Da je tako bilo, vjerojatno sada ne bi imali omjer 1-3, nego 2-2. Ive je imao nešto dužu stanku i ozbiljniji problem i trebat ćemo ga malo više čekati. Centri Cibone nisu toliko visoki, ni Hamilton ni Jagodić i mislim da im Ive može parirati bolje nego Baynesu protiv Olimpije.

A Šime Olivari, koji je propustio posljednju utakmicu?

– Teško da će biti u sastavu. Sedam propuštenih trenažnih dana je nevjerojatno puno i to ostavi traga. Svi moraju biti maksimalno spremni da bi odgovorili zahtjevima ABA lige.