IzdvojenoZadar

Novi problemi za župana: Matiji Longinu vez na Uskoku prepustila je tvrtka Magnolia koja je bila u vlasništvu Božidara Longina

FRKA

Kontroverze oko jahte “Menorquin 120 Yacht” koju je Božidar Longin, pravi vlasnik iste stavio na svoga sina Matiju Longina kako bi prikrio pravo vlasništvo i time izbjegao prijavu u Imovinskoj kartici, nastavljaju se.

Osim problema u kojima se našao predstojnik ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonimir Frka Petešić zbog svoje nevjerojatno nerealne i šuplje priče o svom susretu s Božidarom Longinom u Salima, u problemima je i zadarski župan koji se svim silama trudi da priča o njegovom lažiranju Imovinske kartice kada je u pitanju jahta – stane.

Frka Petešić i njegova šuplja priča o susretu s Božidarom Longinom u Salima

No, kako doznajemo, Longinov najmanji problem zapravo je jahta, a puno veći je ono što dosad, ako je vjerovati izvorima koje treba dodatno i vrlo detaljno provjeriti, nije prijavio u Imovinskoj kartici. Nije zgorega podsjetiti i kako je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa već opomenulo Longina zbog lažnog prikazivanja svog pravog imovinskog stanja.

Kada je u pitanju jahta koju je nekada koristio Josip Protega, nekadašnji šef uprave Hrvatske poštanske banke, od dobro upućenih izvora doznali smo kako je Matija Longin, fiktivni vlasnik jahte kao odgovorna osoba tvrtke Magnolia d.o.o. ustupio vez 45 na gatu 8 Jedriličarskog kluba Uskok – samom sebi, odnosno fizičkoj osobi Matiji Longinu na kojega i glasi formalno vlasništvo jahte.

Fiktivni vlasnik jahte Matija Longin sam sebi je prepustio vez 45 na gatu 8 JK Uskok

I tu dolazimo do novih nelogičnosti i problema po zadarskog župana. U jednom od očitovanja Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, doznajemo, Božidar Longin pisanim putem je priznao da je nekoć bio vlasnik dioničkog društva Magnolia d.d.

Božidar Longin spominje kako je Matiji Longinu prepustio udio u dioničkom društvu Magnolia d.d. koje ne postoji

“Također, dužnosnik je dostavio Sporazumne raskide Ugovora o zakupu sklopljenih između njega i trgovačkih društava MAGNOLIA d.d. i ZELENI PARK d.o.o. iz Zadra kojima su raskinuti ugovori o zakupu s danom 31. prosinca 2019.”, stoji u dopisu.

A onda, novi problemi – Magnolia d.d. zapravo ne postoji, odnosno u javno dostupnim registrima nije moguće pronaći išta vezano za sporno dioničko društvo. Ipak, u sudskom registru dostupna je Magnolia d.o.o. koja glasi na – Matiju Longina. Dodatnim uvidom u povijesni izvadak nije vidljivo da je Božidar Longin bio vlasnik, sudioničar ili ovlaštena osoba za zastupanje sporne tvrtke.

Jahta se nalazi 50 metara od kuće Božidara Longina

Za istaknuti je i podatak kako se vez 45 na kojemu je privezana jahta nalazi svega pedesetak metara od kuće župana Božidara Longina.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button