EKSKLUZIVNO Novi trener Zadra Rada Trifunović: Prostran i Batur su budućnost kluba

Rada Trifunović. Foto: Zumal24.si

Iz Košarkaškog kluba Zadar napokon stižu dobre vijesti. Osim što novinare nitko nije pozvao na press konferenciju, kao što to obično biva kod aljkavog vođenja kluba, novi trener Zadra, Rado Trifunović, s kojim je redakcija ZDNews.hr-a danas popodne stupila u kontakt, javio nam se nešto iza 22 sata.

Slovenski stručnjak Rado Trifunović, bivši trener Heliosa, pristao je preuzeti klupu Zadra nakon što mu je prije nekoliko tjedana pristupio sportski direktor kluba, Branko Skroče. U ekskluzivnom intervjuu za ZDNews.hr, Trifunović je kazao kako mu je cilj – ostanak u ABA ligi, ali i možda nešto više.

– Zadar je ipak Zadar, znamo svi da je to centar košarke i ime koje se to ne odbija. Drago mi je što sam se uspio dogovoriti s predstavnicima kluba i Nadzornim odborom.

Znate da je budget kluba 4.5 milijuna kuna što je vrlo malo. Kako ćete s tim novcima popuniti roster, mnoge momčadi imaju i po više puta veći budžet?

– Znam sve, znamo da je to budžet koji je upola ili više umanjen od prošlogodišnjeg. Cilj je je ostanak u ABA ligi. Znam da će biti teško, vjerojatno najteže do sad. Ali moramo s tim budžetom napraviti momčad i preko zadarske publike koja zna što je košarka krenuti u nove pobjede.

Hoćete li svoju igru bazirati na domaćim igračima?

– Oni igrači koji su potpisani (Ivanov i Šango) ostat će tu. Tražit ću da se u financijskim mogućnostima dovedu igrači iz Hrvatask i pojedini igrač iz Amerke. Traži se playmaker, dvica i ovisi o daljnjem raspletu, petica i četvorka. Ovisno kako ćemo proći s ostalim igračima. Trebamo sastaviti najbolje od onoga što imamo.

Ivan Batur i Toni Prostran (Foto: Z. list)

Batur i Prostran igrači za budućnost kluba

– Što se tiče Ivana Batura i Marka Ramljaka, očekujem da ostanu u klubu i da se u klubu razvijaju dalje. Zadar još uvijek vjeture u Batura i Batur ima kvalitetu koju mora pokazati. Napravit ćemo sve da postane bolji i da igra dobro.

Isto je i s Tonijem Prostranom. On je igrač koji treba Zadru. Treba napredovati svakim treningom i pokazivati najbolje. On je to sposoban. Pokazao se u juniorskim kategorijama i znamo kako kako razmišlja i igra. Kao pravi razigravač. Treba također promijeniti. Toni ima mogućnost da igra na višem nivou i vjerujem da će u tome uspjeti.

O sastavljanju momčadi, Trifunović za kraj kaže: – Branko Skroče i ja zajedno ćemo satavljati roster Zadra i u tome ne vidim ništa sporno, čak štoviše.

– Ugovor mene i Zadra je dogovoren i parafiran, jedino što još moram riješiti neke stvari sa slovenskim košarkašim savezom, no to će biti gotovo kroz par dana – za kraj će Trifunović.