Zadar

Očitovanje Josipa Bašića

Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Vir (FOTO: Ezadar.hr)

Poštovani

Molim Vas da objavite moje očitovanje u vezi jučerašnje konferencije načelnika Općine Vir, Kristijana Kapovića te njegovih izjava koje su objavljene na vašerm portalu.

Kristijan Kapović je na jučerašnjoj konferenciji direktno prozvao Udrugu Vir bez podjela i mene kao predsjednika te nas okarakterizirao kao kriminalnu skupinu odnosno organizaciju preko koje pokušavamo uvesti kriminalne skupine te općenito kriminal na otok Vir.

Kao predsjednik navedene udruge imam odgovornost i moralnu obvezu prema našim članovima i simpatizerima te čvrsto stajem u obranu njihove časti. Prije svega moram naglasiti kako smo mi udruga građana koja se zalaže za promicanje kvalitete življenja i razvoj Vira te ne predstavljamo nikakvu političku opciju. Dakle, niti sudjelujemo niti možemo sudjelovati u obnašanju vlasti niti na bilo koji način sudjelovati u političkom odlučivanju. Današnje prozivke te vrijeđanje i omalovažavanje nisu samo pljuska našoj udruzi i članovima već mnogobrojnim simpatizerima koji čine većinsko stanovništvo otoka Vira.

Upravo ovakvo ponašanje i pokušavanje suzbijanja javnog mišljenja su navele građane na osnivanje ove udruge. Budući da načelnik Kapović ne uvažava tuđa mišljenja i nema osjećaja za tuđe potrebe svim silama pokušava uništiti našu udrugu , tako i današnjom suludom predstavom, kako bi dalje neometano nastavio sa provođenjem svoje samovolje. Mi kao udruga smo podržali nedavni prosvjed na Viru zbog nezakonitog nasipavanja obale kao što ćemo podržati i sve buduće prosvjede i akcije koje za cilj imaju boljitak Vira i njegovih stanovnika. Naglašavam kako smo sa svojom aktivnošću tek počeli i preporučam gospodinu Kapoviću da nauči kako se ponaša u demokratskom društvu i koja su legitimna prava građana. Velik broj poziva primamo iz Zagreba i ostalih djelova Hrvatske pa i inozemstva od naših vikendaša koji su zgroženi njegovim izjavama i koji su zatražili pristupnice te iskazali veliku podršku našoj udruzi. Zato koristim priliku i da mu se zahvalim jer je svojim navedenim ispadom uvelike doprinio mobilizaciji našeg članstva te velikom porastu broja novih članova, kao i na medijskoj pažnji koju nam je priuštio.

Predsjednik Udruge Vir bez podjela
Josip Bašić





Related Articles

Back to top button