112IzdvojenoZadarZADAR Sport

ODLIČNA INFORMACIJA ZA ISTRAŽITELJE: Trener Rafael Sušić priznao: “O svemu se savjetujem s Marinom Kokićem”

Kriminalni stečaj Nogometnog kluba Zadar š.d.d. i dalje je aktualna tema o kojoj govore mnogi, a ponajprije oštećeni vjerovnici i igrači koji još uvijek nisu uspjeli doći do novaca koji im pripadaju temeljem valjanih ugovora s klubom. Da nešto nije u redu sa stečajem iji je prijedlog za otvaranje dodijeljen sutkinji Ani Markač najbolje potvrđuje Marin Kokić, čovjek koji je bio direktor kluba u vrijeme dok je isti po mnogima protupravno guran u stečaj.

Bivši recepcioner hotela kojega je financijski oštetio NK Zadar š.d.d. sada je direktor tog kluba, ali je ujedno i tajnik udruge HNK Zadar u sukobu interesa, Marin Kokić – nema pojma o čemu priča

Razgovor koji smo ovih dana obavili s Kokićem je nadrealan. Kokić je, inače, bivši recepcioner jednog zadarskog hotela koji je financijski oštećen od istog tog kluba u kojemu je danas isti taj Kokić direktor. Iako obnaša ozbiljne funkcije u dva kluba, čovjek u teškom sukobu interesa u razgovoru za ZADAR News djelovao je presretno i ushićeno kad nam je pričao o stečaju NK Zadar š.d.d.  

– Stečajna upraviteljica kluba je imenovana i s njom možete pričati, kaže nam Kokić, ali ga tada podsjećamo, kad to već sam ne zna kako je Odluku o prijedlogu za pokretanje stečaja (stečaj nije još uvijek pokrenut i moguće su žalbe koje bi taj proces mogle odvesti u drugom smjeru ili ga oduljiti, op.a.) donijela sutkinja Ana Markača. Dakle, suprotno izjavi Kokića koji je očito sa sebe htio brzo prebaciti odgovornost – stečaj nije pokrenut.

Pitamo Kokića zašto je klub uopće došao u situaciju da se o možebitnom stečaju raspravlja na Trgovačkom sudu. On opet lažno tvrdi kako je “do stečaja došlo radi dugovanja koja sežu unazad nekoliko godina”.

Škola nogometa prebačena je iz NK Zadar š.d.d. u HNK Zadar kako klub ne bi imao prihode, odnosno kako bi klupski račun bio dovoljno dana u blokadi da se pokrene stečajni postupak

Pitali smo ga i zašto je škola nogometa prebačena s kluba s kojim je on upravljao u udrugu građana HNK Zadar. U toj udruzi, naime, registrirano je preko 350 djece čiji roditelji redovito uplaćuju mjesečnu članarinu, pa informacija o tome kako klub (NK Zadar š.d.d.) nije mogao ostvarivati prihode, a mogao je, od škole nogometa, naprosto ne drži vodu. Ovdje je očito ono o čemu smo već nekoliko puta pisali, a to je kako je NK Zadar š.d.d. nakon odlaska Svetka Ćustića s direktorske funkcije namjerno guran prema stečaju. Da je, najme, klub prihodovao novce od škole nogometa, klub mi mogao reprogramirwti dugove i s tim novcima otplaćivati dugove. Ovako, planski, klub je prebacio svoj core business, školu nogometa u HNK Zadar namjerno ksko bi klupski račun ostao blokiran i kako bi se što prije otvorio kriminalni stečaj.

Istražitelji provode izvide radi počinjenja kaznenog djela Proboja pravne osobnosti i više drugih kaznenih djela

Odluka o guranju u stečaj i namjernom prebacivanju prihoda iz NK Zadar š.d.d. u HNK Zadar pravno se zove Proboj pravne osobnosti, a onaj tko je počinio to kazneno djelo, kao i onaj koji je direktore kluba, uključujući i Kokića poticao na to također je počinio više kaznenih djela. Sve to je, kako doznajemo, predmet istražitelja koji su već počeli raditi ozbiljne izvide oko kriminalnog guranja NK Zadar š.d.d. u stečaj.

Šef omladinskog pogona Rafael Sušić nam je priznao: O svemu se savjetujem s Marinom Kokićem

Šef omladinskog pogona HNK Zadar s kojim smo također razgovarali prije nekoliko dana, Rafael Sušić razotkrio je možda najveću prljavu rabotu u kojoj su sudjelovali Josip Miočić kao predsjednik NO NK Zadar š.d.d., svi članovi istog tog NO, bivši predsjednik NO NK Zadar i najnesposobniji direktor Turističke zajednice Grada Zadra u povijesti, Mario Paleka, bivši direktori NK Zadar Marin Kokić (koji je za vrijeme obnašanja funkcije direktora NK Zadar š.d.d., kojega je odgurao do ruba stečaja ujedno obnašao i još uvijek obnaša dužnost tajnika HNK Zadar, op.a) i Damir Knežević (koji je sada predsjednik nove udruge HNK Zadar i koji je na tu funkciju došao dok je bio direktor NK Zadar š.d.d.

U razgovoru za ZADAR News Rafale Sušić kazao je kako je u školi nogometa HNK Zadar preko 350 djece i kako se o svemu savjetuje s tajnikom u klubu, Marinom Kokićem i direktorom Damirom Kneževićem.

– Ja samo treniram djecu u udruzi HNK Zadar, a o svim bitnim stvarima savjetujem se s našim tajnikom Matinom Kokićem i direktorom Damirom. Kneževićem, kazao nam je Sušić. Na konstataciju kako je Kokić direktor u NK Zadar š.d.d., odakle su sva djeca prešla u HNK Zadar, Sušić nam govori kako nije znao za tu informaciju.

Nije znao kako je njegov tajnik u udruzu HNK Zadar Marin Kokić direktor NK Zadar š.d.d.

– To nisam znao, stvarno vam nemam tu informaciju – kaže nam Sušić. Kad smo Kokića pitali obnaša li uistinu funkciju tajnika u HNK Zadar, on nam je kazao kako nam na to pitanje neće odgovoriti. I ne mora nam Kokić govoriti ništa kad nam je to već priznao sam Sušić koji nam je vrlo detaljno i kiruški precizno objasnio kako funkcionira omladinski pogon udruge građana HNK Zadar. Vjerujemo, pak, ako već neće ZADAR Newsu, kako će Kokić nekoj od nadležnih institucija morati objasniti, zajedno s Josipom Miočićem i ostalima, kako to da je osobno dok je bio direktor NK Zadar š.d.d. radio na tome da NK Zadar š.d.d. ne uprihodi novce od škole nogometa i da se od tog novca namire vjerovnici i pokradeni igrači, već da taj novac završi u novoj udruzi, HNK Zadar u kojoj je on tajnik.

’Informacije su dovoljne za pokretanje kaznenog progorna’

Izvor blizak istražiteljima koji rade na predmetu kriminalnog pljačkanja i namjernog guranja NK Zadar š.d.d. kažu nam kako su samo ove informacije dovoljne za kazneni progon onih koji su cijelim procesom upravljali, ali i njihovih nalogodavaca.

– To će ponajprije ovisiti o tome što će se u istrazi utvrditi. Već ovo je dovoljno za podizanje više kaznenih prijava, no pustimo institucije da odrade posao do kraja – kaže naš izvor iz jedne od institucija.

Ništa bez Kalmete i Livakovića

Nije zgorega naglasiti i kako iza cijele priče o upropaštavanju NK Zadar š.d.d. kako se vjerovnici i igrači ne bi naplatili stoje osobno Božidar Kalmeta (koji preko svoje moćne funkcije šefa zadarskog HDZ-a, Branka Dukića, Damira Kalapača (dugogodišnjeg člana NO koji je nerijetko na sastancima NO govorio kako je “šef rekao da se treba napraviti to i to”, misleći pritom na Božidar Kalmetu) i Zdravka Livakovića (koji je bliski prijatelj s Josipom Miočićem i kojega je svojedobno Livaković osobno zaposlio u ŠC Višnjik, op.a.) upravlja cijelim procesom iz sjene. Kad smo prije nekoliko dana pričali s Kalapačem o njegovoj poveznici s Božidarom Kalmetom, nije nam htio odgovarati na pitanja, sli je kazao kako “s tim nema ništa”. A da Kalapač ne govori istinu i kako s Kalmetom itekako ima veze potvrđuje i fotografija koju je objavio RTL prilikom izricanja presude Kalmeti i Livakoviću na kojoj član NO NK Zadar Damir Kalapač, koje inače i osobni vozač Božidara Kalmete, stoji na nogama u odijelu za vrijeme izricanja presude.

Dami Kalapač (u sredini)

Tako po prvi put priča o tome kako “Kalmeta ništa nije znao” pada u vodu. Naši izvori iz vrha zadarskog HDZ-a tvrde suprotno, kažu nam da je sve znao i da je cijeli kriminalni proces guranja NK Zadar š.d.d. u stečaj osobno odobrio na jednom od sastanaka sa svojim stranačkim kolegama u HDZ-u

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Back to top button