IzdvojenoZadar

Odvjetnica Ivice Kera Magdalena Bokanović usred rasprave napustila sudnicu: “Oprostite, imam drugo ročište”

IZNENADA SE DIGLA I OTIŠLA

Na Općinskom sudu u Zadru održana je jutros prva rasprava u predmetu tužiteljice i profesorica Zrinke Škare koja tužbom protiv Srednje škole Biograd na Mogu pokušava osporiti apsurdni otkaz koji je dobila zbog, kako se u dokumentu o otkazu navodi, “iskrivljenog ponašanja”.

Cijela rasprava u kojoj su ispitana dva svjedoka  trajala je gotovo četiri sata, a ključni trenutak dogodio se oko 12 sati i 20 minuta kada je sudnicu uz ispriku napustila odvjetnica Srednje škole Biograd na Moru, Magdalena.

Nakon nekoliko pitanja postavljenih svjedoku, Bokanović je iz vedra neba ustala i zatražila od suca Tomislava Bage da napusti sudnicu.

– Imam drugo ročište u 12 i 30 pa odlazim, rekla je Bokanović, na što je Bago dopustio Bokanović da napusti sudnicu pa je odvjetnica Martina Marušić Majica ostala je u sudnici jedina braniteljica Srednje škole Biograd na Moru, a samim time i notornog ravnatelja Ivice Kera.

Inače, ispitivanje svjedokinje Anđele Vulin i Jakova Vulina proteklo je u neugodnom tonu po ravnatelja Ivicu Kera za kojega je više puta utvrđeno kako je zlouporabio humanitarnu akciju u kojoj je prikupljen novac za teško bolesnog dječaka koji nikad nije završio u njegovoj obitelji.

Ponovljeno je i kako je u radu ravnatelja utvrđen niz nezakonitosti i nepravilnosti, a jedini krimen profesoricama Vulin i Škara bio je taj što su osnovale podružnicu sindikata i sve nepravilnosti ravnatelja prijavljivale nadležnim institucijama, kako zakon i propisuje.

Za napomenuti je i podatak kao Vulin i Škara nikad nisu dobile niti jednu opomenu od resornog ministarstva i inspekcije, a zbog osebujnog ponašanja Ivice Kera završile su na ulici.

Sudac Bago, na prijedlog Zrinke Škare da je privremeno vrati na posao rekao je da će o tom prijedlogu odlučiti najkasnije do sljedećeg ročišta koje je zakazano za 7. lipnja 2022. godine u 9 sati i 15 minuta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button