IzdvojenoZadar

Ogorčeni građani Biograda tvrde kako gradonačelnik Ivan Knez javnim novcem ograđuje vlastiti ranč usred sezone, turisti se žale da ne mogu živjeti od buke

RANČ U SOLINAMA

Redakciji portala ZADAR News jutros su se javili zabrinuti građani Biograda na Moru koji, kako tvrde, ne mogu živjeti od buke zbog radova koji se izvode na cesti prema plaži Soline u turističkom dijelu grada, a na buku se žale i turisti koji ne mogu vjerovati da ih u turističkom naselju danima bude zvukovi kamiona, brusilica i ostalih vozila.

 – Nigdje na svijetu ovoga nema kao kod vas, platiš smještaj, budeš u miru i ujutro te budi zvuk kamiona, brusilica i lupanja teške mehanizacije. Ovo je neizdrživo i razmišljamo da više nikad ne dođemo u Biograd. Tražili smo oazu mira, a dobili smo buku i galamu od ranih jutarnjih sati – govori nam jedan od turista.

Izvođač radova je građevinska tvrtka Dalmat Kamen j.d.o.o. koja je posao u iznosu od 783.125,00 kuna s PDV-om dobila temeljem javnog natječaja. Naručitelj je Grada Biograda na Moru koji je, eto, usred sezone odlučio sagraditi kameni zid uz cestu ok parka šume Soline.

Kako doznajemo od više izvora iz Biograda na Moru, cijeli projekt krenuo je s realizacijom kako bi se gradskim novcem ogradio ranč koji je navodno u vlasništvu gradonačelnika Ivana Kneza. Sporni ranč dijelom je ograđen i lani s istim kamenim pločama koje se uz navodni Knezov ranč postavljaju i danas.

Ogorčeni stanovnici Biograda na Moru kažu nam kako su pokušali kontaktirati gradske službe kako bi se zaustavili bučni radovi usred sezone, međutim, nisu nailazili na pozitivne odgovore s druge strane.

O svemu ovome htjeli smo razgovarati i sa samim gradonačelnikom Ivanom Knezom, ali do zaključka ovog članka on nije odgovarao na naše pozive niti nam je odgovorio na upit koji smo mu poslali.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button