112IzdvojenoZadar

Osuđivani nasilnik Ivica Kero jedini je kandidat za ravnatelja srednje škole u Biogradu

DNO DNA

Sjećate li se razuzdanog bivšeg ravnatelja Ivice Kera, sadašnjeg v.d.ravnatelja (po odluci povjerenstva Zadarske županije) kojemu u školi ništa ne štima, (a to je utvrdila nadležna Prosvjetna inspekcija), ipak najpoznatijeg po tome što teško bolesnom djetetu nikad nije dao novac prikupljan u školi za liječenje i po tome što je za ZADAR News izjavio da je ponosan na dva otkaza profesoricama koje su ga prijavile i dokazale kriminalno loš rad i upravljanje srednjom školom Biograd na Moru?

Upravo taj čovjek i HDZ-ovac u ovom trenutku je jedini kandidat koji se javio na natječaj za ravnatelja u Srednjoj školi Biograd na Moru.

OPĆINSKI SUD PRESUDIO – Ivica Kero osuđen zbog vrijeđanja profesorice Škare i profesora Vulina

Nije zgorega podsjetiti i kako se radi o osuđivanoj osobi koja je, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zadru, kriva zbog vrijeđanja profesorice Zrinke Škare i profesora Jakova Vulina.

Škola u kojoj se razriješio Školski odbor kojim je predsjedao izvjesni Nino Majica, a s kojim je zapravo upravljao notorni Kero i to zbog nezakonitog rada i činjenice da nisu htjeli uspostaviti zakonito stanje, škola u kojoj se i dalje po tko zna koji put natječaji za zapošljavanje provode nezakonito (o tome je bilo riječi i u zadnjem izvješću Prosvjetne inspekcije), ne poštuju se zakoni ni propisi, škola kojoj je ukupno izdano osam (8) izrazito negativnih rješenja i dva djelomična rješenja, u kojoj su izrečene brojne zabrane, a sve pod vodstvom Ivice Kera čiji rad ne propituje niti novi Školski odbor već ga vjerno slijedi (jer, eto, odbori tomu očito i služe).

Škola je to u kojoj učenici i njihova dobrobit nisu na prvom mjestu, već osobni interesi dokazano nesposobnog Ivice Kera. Škola je to, isto tako i u kojoj nema kritičkog razmišljanja, a trebala bi učenike poučavati upravo tomu.

Na kraju, škola je to koja je dobro poznata samom Ministru Radovanu Fuchsu i cijeloj javnosti.

Prisjetimo se samo kako prije godinu dana Ministar Fuchs, iako je imao svu službenu dokumentaciju, nije uskratio suglasnost Ivicu Keru za ravnatelja, a onda se ustanovilo da natječaj za ravnatelja nije proveden po zakonsko propisanoj proceduri pa ga je Prosvjetna inspekcija poništila.

Kero je nastavio bezbrižno raditi nezakonito i onako kako on želi. Nastavio je gomilati propuste i nepravilnost u radu škole. Prosvjetnoj inspekciji je zahvalio žalbom na njihova rješenja što drugi stupanj nije riješio već godinu dana pa Kero, eto, i dalje neometano radi jer je postupak žalbe u tijeku.

Možda drugi stupanj namjerno ne rješava žalbu jer znaju da bi ih Kero po uzoru na bivsu ravnateljicu iz Muća dao na Upravni sud? Međutim, goruće pitanje je što će sada napraviti Ministar Fuchs i hoće li i dalje tolerirati više puta dokazano loše upravljanje školom ili će napraviti ono što mu zakon nalaže?





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button