PET OSOBA, MEĐU NJIMA I DJEVOJKA (15), NAPALI POLICAJCE Razbili im automobil, tukli ih šakama i gađali betonskim blokom!

Pet osoba, od kojih su dvoje maloljetnici, napali su protekle noći šakama, nogama, željezom i betonskim blokovima dvojicu policajaca koji su došli na intervenciju u pansion Vila Dijana u Gračacu.

U kasnim večernjim satima policijski službenici u Gračacu su dobili dojavu da je u Vili Dijani „krš i lom“, da iz se iz vile čuje užasna buka i divljanje.

Dvojica policajaca došla su u pansionski objekt, gdje se 37-godišnji muškarac, M.D. iz Gračaca, odmah verbalno obrušio na njih, psovao ih i vikao što su došli. Potom je zgrabio bocu i htio udariti jednog policajca, zbog čega je svladan i vezan lisicama. Kasnije je utvrđeno da je u krvi imao 2,10 promila alkohola.

Dok su ga vezivali lisicama, na policajce je skočio 28-godišnji Z.Ž., također mještanin Gračaca, koji je odguravao policajce i pokušavao ih spriječiti da vežu 37-godišnjaka. Bio je vidljivo pijan, no kasnije, kada je priveden u policijsku postaju, odbio je alkotestiranje.

Kada su policajci uspjeli savladati „glavnog vinovnika“, 37-godišnjeg M.D. kojeg su izvukli iz lokala i kanili ga smjestiti u automobil, odnekud su se ukazali njegova kćerka (15) i sin (17). Kćerka je bila puno ratobornija, odmah je verbalno napala policajce i psovala ih, a onda je jednog policajca doslovno izudarala šakama. Kada ju je policajac odgurnuo, ona se „snašla“, u blizini je ugledala srušeni prometni znak, dohvatila ga i njime tukla i razbijala policijski automobil.

Za to vrijeme je njezin 17-godišnji brat odguravao policajce, tako da sestra može „mirno“ razbijati automobil i da isto tako pomogne izvući oca iz te situacije.

U svemu tome naišao je prolaznik N.B., 19-godišnjak. On je tuda „glavinjao“ pijan, sa 1,8 promila alkohola u krvi. Ni njemu se nije svidjelo da policija nekoga privodi, pa je uzeo betonski blok i njime gađao policijski automobil.

Policajci su najprije priveli 37-godišnjeg M.D., potom i njegovu djecu, te Z.Ž., kao i pijanog 19-godišnjaka koji je betonskim blokom gađao vozilo.

U policiju je pozvana i majka 15-godišnjakinje i 17-godišnjaka, te su oni ispitani u njezinoj prisutnosti, no policijska obrada nastavila se tek u četvrtak ujutro, kada su se svi sudionici napada na policajce naspavali i otrijeznili.
Svi su i dalje u PP Gračac i nakon obrade bit će poznato za što će sve biti prijavljeni. Ono što je sigurno, to je prijava za napad na policajce te za oštećenje službenog vozila.