Pine Beach Pakoštane – slamnate kućice opet hit

Odavno se nije ništa čulo o Clubu Mediterranee u Pakoštanima, nekadašnjoj turističkoj atrakciji za koju se znalo i izvan Hrvatske, jer su mahom strani turisti posjećivali to odredište čiji su simbol bile polinezijske kućice građene od slame.

Legende kažu da je, očaran prirodnom ljepotom Pakoštana, slavni francuski pustolov i prvak vaterpola Gerard Blitz odabrao 1960. upravo to mjesto na istočnoj obali Jadrana da podigne prvo turističko naselje u sklopu svjetski poznatog lanca Club Mediterranee.

Desetljećima su gosti pristizali na ljetovanje u lijepu pješčanu uvalu s borovom šumom, a nakon gotovo 45 godina rada, naselje je promijenilo ime u Club Pakoštane, a onda u Pine Beach Pakoštane koji od 2006. posluje samostalno, nastavljajući tradiciju osnivača turističkog naselja s naglaskom na eko i robinzonski turizam, aktivan odmor i tradicionalnu mediteransku kuhinju.

Vlasnik naselja Pakoštane, Proficio d.d. odlučio je samostalno nastupiti na tržištu, formiravši vlastiti odjel prodaje i marketinšku službu. Interes bivših gostiju bio je i dalje velik, pa rebranding i promjena imena u Pine Beach Pakoštane nisu umanjili poslovne rezultate, naprotiv, oni su zadnjih godina rekordni, kaže šefica prodaje Robertina Bunja, koja ovih dana promovira pakoštanski Klub na velikom turističkom sajmu u Berlinu.

Obogatili ponudu

– Popunjenost nam je bila 75 posto na godišnjoj razini, odnosno u špici sezone stopostotna. Prošla je godina bila rekordna, a već sada imamo iznenađujuće velik buking na njemačkom tržištu koji je znatno bolji u odnosu na prošlu godinu, tako da možemo najaviti još bolju sezonu od lanjske.

Formula je ostala ista kao i u prijašnjem naselju koje smo dodatno ušminkali. Ponudu smo međutim značajno proširili na sportske aktivnosti u prirodi, jedrenje, windsurfing, tenis, košarku, odbojku na pijesku, streličarstvo (gađanje lukom i strijelom), aquaerobicom, penjačku stijenu, zabavu za djecu, a ove godine otvaramo adrenalinski park.

Gosti uživaju na plaži za koju imamo koncesiju na pomorskom dobru, dugu kilometar od čega je 700 metara pješčane uvale. Među našim turistima najbrojniji su Slovenci (35 posto), iza kojih slijede Austrijanci, Nijemci, Česi, pa tek onda domaći gosti.

Značajno je da ove godine otvaramo i francusko-belgijsko-nizozemsko tržište na kojemu je nekadašnji Klub također bio popularan i poznat, a sada ga ponovno “otkrivaju” – kaže Robertina Bunja.

Cijena od 39 do 55 eura dnevno

Cijena koja iznosi od 39 do 55 eura po osobi dnevno za smještaj u kućici od trske, nije preskupa za takve goste, osobito zato što uključuje all inclusive ponudu, što znači puni pansion i sve sportske aktivnosti uz wellness u cijeni smještaja.

Iako sezona u naselju traje 90 dana jer ovisi o vremenskim prilikama, ona je dobro iskorištena. Kada Pine Beach Klub otvori vrata turistima 9. lipnja, bit će popunjen sve do 8. rujna, uvjereni su u pakoštanskom turističkom naselju gdje već sada, u ožujku najavljuju – rekordnu sezonu.