Pipan odlazi iz Zadra?

Aleš Pipan, trener košarkaša Zadra u sezoni 2011/12, ispunio je jedini cilj koji je Uprava Košarkaškog kluba Zadar postavila pred njega uoči početka sezone, nakon što je Zadar neslavno i na veliko razočaranje svih svojih navijača – ispao iz NLB lige.
Kakva je budućnost Pipana što se tiče Zadra za sljedeću sezonu, ne zna se. Da stvar bude zanimljivija, ni predsjednik kluba, Edvinu Šimunov nije načisto s odgovorom na jasno pitanje – želi li da trener Zadra ostane Pipan.

– Aleš Pipan odradio je odličan posao i ispunio jedan i jedini cilj koji smo stavili ispred njega i stručnog stožera. Zadovoljan sam činjenicom što se Zadar vratio u ABA ligu – kazao je Šimunov.

Da li je vaša želja da Aleš Pipan ostane trener Zadra i u sljedećoj sezoni?

To je vrlo teško pitanje. Koliko god se trudio, ne mogu na njega odgovoriti direktno. Prvo se moram čuti s  trenerom da bih mogao dati precizan odgovor. Osobno se zahvaljujem treneru Pipanu na dobro odrađenom poslu. Drago nam je što je jednu sezonu proveo u Zadru – kazao je tajanstveni Šimunov iz čijih se odgovora da zaključiti samo jedno.

Ukoliko Pipan uistinu ode iz Zadra, što se da iščitati iz Šimunove izjave, Uprava kluba morat će što prije potražiti novog trenera kako bi se sastav za ABA ligu – što prije formirao. Najozbiljniji kandidat, uz Pipana, prošle godine bio je Slobodan Subotič Pixi, koji danas obnaša funkciju sportskog direktora Union Olimpije.