IzdvojenoZADAR Sport

POGLEDAJTE VIDEO: KK Zadar opet je prvak države nakon 13 godina!


ZADAR – SPLIT 84:57


Košarkaši Zadra pobijedili su Split 84:57 u petoj i posljednjoj utakmici finalne serije hrvatskog košarkaškog prvenstva te su s ukupnih 3:2 u pobjedama, nakon titule u kupu, stigli i do naslova prvaka. Za Zadar je to treći naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj i prvi nakon 2008. godine, piše Index.hr. Utakmica je igrana u Zadru pred nekoliko tisuća navijača.

Oni su stigli na poprište odigravanja utakmice unatoč zabrani i nakon što su probili zaštitnu ogradu. Nakon toga su u Zadru ocijenili da je bolje pustiti ljude da uđu nego stvarati problem, a kako doznajemo, isto je rekla i policija. Direktor kluba Željko Žilavec dobit će prekršajnu prijavu.

Susret je, dakle, igran pred više tisuća ljudi u atmosferi kakva već dulje vrijeme zbog mjera zaštite od koronavirusa nije viđena. Pjesma se orila s tribina i gurala Zadrove navijače prema naprijed nakon lošeg otvaranja utakmice i uvodnih tri minute bez postignutog koša. Split takav start domaćina nije iskoristio za veliku prednost, tek za 5:0 koje je ubrzo izgubio i pao u zaostatak iz kojeg se nikako nije mogao vratiti. Posebice ne jer je u uvodnom dijelu tek Roko Leni Ukić izgledao raspoloženo pa je zbacio 12 od ukupno 29 Splitovih poena u prve dvije četvrtine.

Zadrova serija 14:2, potom proširena na 20:4 riješila je pitanje pobjednika. Premda prednost u tim trenucima nije bila neuhvatljiva za Split, ali je Zadar uhvatio momentum, gosti nastavili forsirati tricu i nizati promašaje iza crte i ubrzo se na poluvrijeme otišlo s +20 za sastav Veljka Mršića.

I početak nastavka bio je sličan kraju prvog dijela. Nakon nešto mirnijeg starta Antonio Jordano je vezao dvije trice, svoju petu i šestu na utakmici, Chinanu Onuaku je nastavio pružati sigurnost na obje strane, Justin Carter pogađati i sve je počelo dobivati potvrdu da se Split ne može vratiti.

Finalnu seriju je obilježio povratak Splita koji je zakomplicirao finale nakon Zadrove prednosti 2:0 nakon dvije uvodne utakmice. Pobjeda u produžetku, potom uvjerljivo slavlje u četvrtom susretu unijeli su dramu u seriji, no i ona je završila na jednak način kao i serija za naslov u sezoni 2007./08. I tada su Zadar i Split odlučivali o prvaku, i tada je bilo 3:2 za Zadar.

Bio je to drugi trijumf Zadra i posljednji do ovog danas. Premijerno je Zadar postao prvak u sezoni 2004./05. u seriji protiv Cibone. Split je i dalje na naslovu osvojenom 2003. Slavio ga je protiv Cibone.

Standings provided by SofaScore LiveScore





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button