Poliklinika gotova do kraja godine

Iako su radovi napredovali sporije od predviđenog konačno se ipak vidi kraj na zadarskoj Poliklinici.

Trenutačno se radi na unutarnjem uređenju Poliklinike te dovođenju struje i vode. Voditelj Odjela za tehničke poslove zadarske bolnice, Marko Knez tvrdi kako je kvaliteta zgrade neupitna:

Jedan od razloga kašnjenja i probijanja rokova je i taj što se inzistiralo da radovi budu maksimalno kvalitetno odrađeni, pogotovo nadzorni inženjeri tražili su da kvaliteta bude na zadovoljavajućem nivou. Sigurno će zgrada biti kvalitetno odrađena građevinski i što se tiče instalacija, grijanja, hlađenja, struje, vode. Ne bi trebalo biti nikakvih problema ni kasnije, u radu same zgrade i njenom održavanju.

Buduća Poliklinika prostirat će se na 25 tisuća metara četvornih, a u zgradu će se uz  bolničke sadržaje kao što su hemodijaliza, laboratorij, dnevna bolnica i specijalističko-konzilijarne ambulante, dio fizikalne terapije preseliti i Zavod za javno zdravstvo.Zbog nedostataka novca neće sve biti kako je planirano, primjerice ginekološke i pedijatrijske ambulante još će neko vrijeme, nakon završetka izgradnje, ostati u krugu bolnice.