U ponedjeljak se ipak zatvara Ulica kralja Dmitra Zvonimira

U ponedjeljak će se zatvoriti Ulica kralja Dmitra Zvonimira (uz Elektru) radi radova na kanalizacijskoj mreži.

Potvrdio nam je to dogradonačelnik Darko Kasap nakon pregovora Grada, kao investitora i prometne policije s izvođačima radova- splitskom tvrtkom Cestar za koju će taj posao od 1.4 milijuna kuna, raditi zadarski Franto. Rok izvođenja radova kojim bi se zatvorili lokalni izlijevi fekalija u more i postavio novi cjevovod za kolektor kraj bolnice, ugovoreni su do Božića.
Izvođač radova je od početka tražio zatvaranje ta važne ulice koja bi bila prohodna samo za djelatnike Elektre te stanare Žute kuće, dok su Grad i policija tražili djelomično zatvaranje jednog kolničkog traka.

– U ime Grada inzistirao sam na tome da se što prije omogući otvaranje jednog dijela ceste i parkirnih mjesta uz bedem, kazao nam je Kasap.

Do tada će se promet regulirati tako da se okreće u Foši i na rotoru kod Bolnice, odnosno završava kod Puta Kolovare. Hoće li biti dostupan prolaz prema bazenu vidjet će se početkom idućeg tjedna.
Grad će u ovoj investiciji sudjelovati s 10, a Hrvatske vode s 90 posto ukupne investicije koja ide iz otvorene kreditne linije.