Potvrđeni napisi ZDNews.hr-a: Marina Mihoilović Pajkin i službeno ‘uhljebljena’

Foto: eZadar

Kao što je ZDNews.hr već najavljivao, i to u tri navrata (više o namještanju javnog natječaja za Marinu Mihovilović Pajkin možete pročitati ovdje), novo uhljebljenje u ionako prenapučenu Gradsku upravu uspješno je odrađeno. Marina Mihovilović Pajkin tako će kroz koji dan poćeti raditi kao “viši stručni suradnik za poslove informiranja i odnose s javnošću” i to na neodređeno vrijeme. A to u prijevodu znači da će gospođa Mihoilović Pajkin uskoro biti trajno zaposlena djelatnica u Gradu Zadru.

Nakon 14 dana ignoriranja od strane gradske uprave, redakcija ZDNews.hr-a konačno je i službeno zaprimila potvrdu onoga o čemu smo pisali. Zanimljivo, u nedavnom razgovoru za ZDNews.hr, pročelnik Boris Artić kazao je kako je Grad Zadar zaprimio svega dvije prijave za gore navedenu funkciju, no prema službenom dopisu kojega danas potpisuje Mirjana Sačić, voditeljica Odsjeka za protokol i promidžbu Grada, nisu stigle dvije nego čak pet prijava!

Poštovani,

budući je žalbeni rok istekao, dostavljamo Vam odgovor na Vaše novinarsko pitanje.

Na natječaj za prijam u službu za radno mjesto višeg stručnog suradnika I za poslove informiranja i odnose s javnošću na neodređeno vrijeme, zaprimljeno je 5 prijava podnositelja.

Formalnim uvjetima natječaja udovoljila su dva kandidata,  koji su time  ostvarili pristup  pisanom testiranju.

Prema rezultatima pisanog  testiranja kandidatkinja Marina Mihovilović Pajkin, dipomirani novinar  ostvarila je  broj bodova iznad 50%, čime i pravo za pristup usmenom dijelu testiranja, dok s drugim  kandidatom,  zbog ostvarenog broja bodova ispod 50%, sukladno članku 22. stavak 5. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi,  nije niti mogao biti  proveden intervju.

S poštovanjem,

 

Mirjana Sačić, prof.

voditeljica Odsjeka za protokol i promidžbu Grada
GRAD ZADAR

URED GRADONAČELNIKA

Narodni trg 1

Iako samo zapošljavanje Mihoilović Pajkin danas nikoga ne čudi, način na koji je cijela priča izrežirana uistinu poprima holywoodske razmjere. Kako bi sve bilo legalno i čisto, Grad Zadar prvo je objavio Javni natječaj koji je, zli jezici kažu, doslovce skrojen prema radnoj knjižici i stručnoj spremi bivše HDZ-ove glasnogovornice u predizbornoj kampanji. Možda je i bolje da ne govorimo o objavama Javnog natječaja u Narodnim novinama, ali i zadarskim medijima. Naime, objave su plaćene od strane Grada Zadra te je novac građana, kao i u mnogo slučajeva do sad, potpuno nepotrebno potrošen.

Nesposobnost ureda za odnose s javnošću

Inače, gradski uredi među kojima su oni za ‘protokol’ i ‘odnose s javnošću’ danas broje ionako previše zaposlenih s obzirom na traljav i nikakav posao koji odrađuju kada su u pitanju građani i novinari koji nerijetko ne mogu doći do odgovora na postavljena pitanja. Dolaskom Marine Mihoilović Pajkin, nadamo se, stvari će se promijeniti na bolje pa će tako građanstvo, a i novinari, konačno i na vrijeme dobijati odgovore postavljena na pitanja.

Podsjetimo, osim ovog ‘izmišljenog’ i nepotrebnog radnog mjesta , vrlo slične, ako ne i iste poslove u Gradu Zadru do danas su odrađivali Boris Artić, Ivana Dadić, Mirjana Sačić i mnogobrojne gradonačelnikove tajnice i njihove pomoćnice, zamjenice i asistentice.