IzdvojenoZadar

PRAVOMOĆNA PRESUDA: Enio Meštrović osuđen je zbog udaranja maloljetnog djeteta

"NA OSOBITO DRZAK I BEZOBRAZAN NAČIN"

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra i član Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Enio Meštrović pravomoćno je osuđen zbog udaranja maloljetnog djeteta zbog čega je jednu noć proveo u pritvoru, doznaje ekskluzivno ZADAR News kojemu je Općinski sud u Zadru potvrdio kako je gradski vijećnik uistinu osuđen zbog fizičkog napada na maloljetno dijete.

U pravomoćnoj presudi piše da su Meštrović i njegov prijatelj na osobito drzak i bezobrazan način nasrnuli na maloljetno dijete

Radi se, naime, o incidentu koji dogodio 19. srpnja 2019. godine oko 20,40 sati u Zadru u ulici Davorina Trstenjaka na dječjem igralištu kada su Enio Meštrović i drugookrivljeni, čiji identitet nije poznat redakciji ZADAR Newsu, kako stoji u presudi, na naročito drzak i nepristojan način narušili javni red tako što je drugookrivljenik pokušao udariti nogom u glavu maloljetnog dječaka starog 15 godina, ali u tome nije uspio.

U presudi stoji kako je Meštrović drugookrivljenoga u tome spriječio koji potom sam nasrće na maloljetnika te ga udara otvorenim dlanom ruke po lijevom obrazu i uzima mu mobitel iz ruke. Nakon udarca i nasilnog trganja mobitela iz ruke maloljetnom dječaku prestalo je daljnje narušavanje javnog reda i mira, stoji u obrazloženju presude.

Drugookrivljeni je pokušao maloljetnika udariti nogom u glavu

Potom je na dječje igralište došla policija koja je Meštrovića i prijatelja mu uhitila i odvela u policijsku postaju nakon čega su okrivljenici ispitani. Nakon ispitivanja koje je potrajalo, Meštrović i drugookrivljeni su odvedeni u pritvorsku jedinicu gdje su prenoćili. Sutradan su Meštrović i prijatelj izvedeni pred suca na Općinskom sudu u Zadru nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Nakon održanih ročišta, nepravomoćna presuda je donesena 6. ožujka 2020. u kojoj se Enio Meštrović i drugookrivljeni proglašavaju krivima. Konačno, nakon iscrpljenih svih pravnih lijekova, presuda je postala pravomoćna 1. travnja 2020. godine, potvrdio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica ZADAR Newsu.

Presuda je pravomoćna

U konačnici, Meštrović i drugookrivljeni kažnjeni su zbog počinjenja prekršaja iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su kažnjeni s 300 kuna kazne.

Nakon što nam je Općinski sud u Zadru potvrdio gore navedene činjenice, obratili smo se samom Eniju Meštroviću da prokomentira slučaj. Na pozive ZADAR Newsa nije odgovarao, ali nam se javio putem e-maila i kazao kako mu sve “pakira HDZ”. Isti onaj HDZ koji je Meštrović spasio u prosincu prošle godine nakon što je sa svojih sedam vijećnika izglasao proračun gradonačelnika Branka Dukića, pa je nakon toga za nagradu dobio članstvo u Nadzornom odboru Košarkaškog kluba Zadar na sličan način kao i Ante Rubeša – prebjegom i političkom trgovinom.

Meštrović tvrdi da mu sve podmeće HDZ, međutim, u vrijeme napada na maloljetno dijete on nije bio gradski vijećnik 

– Svako dobro Hrvoje! Vi ste jedan od najjačih igrača HDZ-a. Otiđite kod kod familije od dečka i oni će Vam sve objasniti. Sve je to bila igra lokalnih HDZ-ovih ljudi da me se diskreditira. Uživajte u svom poslanju. Bog s Vama! – napisao nam je Meštrović koji za vrijeme počinjenja napada na maloljetnog dječaka nije bio gradski vijećnik niti je o ičemu mogao odlučivati s obzirom na to da je član Gradskog vijeća i njegov potpredsjednik postao tek u lipnju 2021. godine.

Ovo su pitanja na koja Meštrović nije dao odgovore

Meštrovića smo potom pitali da nam ispriča svoju stranu priče. Evo i e-maila kojega smo mu poslali:

– U ovom trenutku bismo voljeli čuti Vašu stranu priče. Papiri govore jedno, a vi drugo.
1. Zašto ste udarili maloljetno dijete? Opišite kako je došlo do incidenta i kad se on zbio?
2. Rekli ste da se javim roditeljima djeteta, može. Dajte nam kontakt.
3. Je li točan podatak da ste bili uhićeni i da ste prenoćili u pritvoru?
4. Jeste li nakon uhićenja osuđeni i ako jeste, na koju kaznu?
5. Jeste li bili alkoholizirani nakon dolaska policije i uhićenja?

Molimo Vas, pošto ste javna osoba i ključni partner HDZ-a u izvršnoj vlasti Grada Zadra da nam detaljno odgovorite na svako gore postavljeno pitanje kako ne bi došlo do krivog tumačenja činjeničnog stanja.

Za sve ostale informacije prije objave članka koji ide, neovisno o vašim odgovorima stojim na raspolaganju putem ovog e-maila ili mobitela – napisali smo Meštroviću koji nam je odgovorio:

– Moj Hrvoje, piši što god te volja i kako si odlučija. Svako dobro ti želim.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Meštrovićevog objašnjenja ovog čina, do zaključka ovog članka to nam nije pošlo za rukom.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button