Zadar

Predstavljanje Vira na turističkom sajmu UTAZÁS u Budimpešti

imageBeč, Brno, Ljubljana, Bruxelles, München, Beograd, i na kraju priče o prezentaciji Vira na europskim turističkim sajmovima u siječnju i veljači – Budimpešta. Međunarodni turistički sajam „UTAZÁS“ u svom 37. izdanju ugostio je 28. veljače virsku općinsku delegaciju, i to drugi put nakon prvog predstavljanja u glavnom gradu Mađarske 2012. godine. Ovog puta, osim prezentacije virskog turističkog potencijala i projekata Općine Vir i općinskog poduzeća „Vir turizam“, sajam i prezentacija su iskorišteni za uspostavljanje gospodarske suradnje s predstavnicima mađarskih investitora. Posebno ih je, kao virske Mađare, u uvodnoj riječi na prezentaciji pozdravio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, a riječ je o poduzetnicima Atila Vergaryju koji na Viru boravi već 15 godina te Ferenc Zakaru kao predstavniku bankarskih institucija koji na otoku ljetuje posljednjih pet godina. Inicijativa načelnika Kapovića i Općine Vir te interes Vergaryja i Zakara kao uglednih predstavnika mađarskog biznisa očekivano bi mogli rezultirati novim investicijskim ciklusom i prvom međunarodnom suradnjom na realizaciji projekata Općine Vir.

Nakon prezentacije uz gledanje promidžbenog filma „Otok s dva lica“ i nastup klape „Vir“, brojni mađarski prijatelji Vira, predstavnici investitora, direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti Marin Skenderović sa svojim suradnicima te gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj Ivan Bušić, nastavili su druženje na domjenku te posjetili štand HTZ-a na „UTAZÁS“ međunarodnom turističkom sajmu.

Sljedećeg dana predstavnici Općine Vir boravili su u mjestu Felcsútu u regiji Fejér, inače rodnom mjestu mađarskog premijera Viktor Orbána, gdje ih je primio gradonačelnik Lőrinc Mészáros.





Related Articles

Back to top button