ZADAR SportZadne-Izdvojeno

AUDIO PRESSICA – Nazor: “Pitao sam Allena je li spreman ući u igru, rekao je da nije”

zsiPuno se negativne energije ispraznilo Višnjikom u završnici utakmice Zadar – Široki i nakon nje.

Navijači po sucima

Veliki gnjev navijača Zadra izazivale su sudačke odluke na koje su reagirali i akteri utakmice. Tehničke pogreške zbog razgovora sa sucima zaradili su kapetan Ive Ivanov i trener Ante Nazor. Ona Nazorova dobrano je naštetila momčadi jer je dosuđena u trenutku kada je Zadar u trećoj četvrtini zaostatak od 8 koševa pretvorio u jednako velik plus.

Navijači po Nazoru

Navijači su na kraju burno reagirali i na neke odluke trenera Nazora, primjerice kada je zbog izgubljene lopte koja je Široki približila na pola koša zaostatka na klupu posjeo Tonija Prostrana, a u igru ubacio Vedrana Morovića. Ovaj je dva puta na isti način napravio prekršaj u napadu. Prvi puta Široki nije iskoristio poklon bon, no u drugom slučaju jest te je poveo, na što su tribine proključale. Povratka za Zadar više nije bilo. Istina bilo je prilika, no ni Ramljak ni Travis nisu pogodili otvorene šuteve i bodovi su otišli u Hercegovinu.

Zadar je u utakmici napravio seriju pogrešaka, od lošeg obrambenog otvaranja preko nedovoljno korištene dominacije Kaštropila pod obručima u trenutku kada je Široki bio u bonusu do pada koncentracije u završnici utakmice.

Nazor po sucima

No, griješili su i suci. Progovorio je o tome i trener domaćina Ante Nazor:

– Težak poraz koji nas je doveo u jednu izuzetno tešku situaciju. Loše smo obrambeno odreagirali na otvaranju utakmice, ali isto tako i na kraju. Trećom četvrtinom smo iznenadili protivnika zonskom obranom, podignuli agresivnost, preokrenuli tijek utakmice, ali nažalost nismo imali dovoljno snage da utakmicu finiširamo. Ali bilo je tu i drugih stvari koji su utjecali na poraz. Ne mogu zamjeriti ništa svojim igračima ako su bili borbeni. Smatram da smo gostovali kod kuće.

Na novinarsku intervenciju da konkretizira svoje riječi kazao je:

– Ljudi moji, znate košarkaške elemente. Posljednju utakmicu protiv Cedevite pogledajte kako smo primili tricu Tomasa, nakon korak. Sada je Vragović pogodio tricu nakon nedosuđenog auta . Da ne govorim o određenim kriterijima, faulima i dozvoljavanju grube igre, posebno dolje unutar zicera koje smo falili, a mogli su se suditi faulovi. Ja ne znam jesam ja lud ili tko drugi. Malo sam emotivan, ali smatram da gostujemo kod kuće.

Allen nije bio spreman ući u igru, uskoro rastanak?

Novinari su otkrili još jedan ogroman problem koji je dočekao Nazora. Na konstataciju kako se stekao dojam da je minutu i pol prije kraja Allen odbio ulazak u igru rekao je.

– Samo sam ga pitao je li spreman i rekao je da nije.

Uslijedio je zaključak kako je takav igrač očito višak i još jedan kratki odgovor:

Da. Vidjet ćemo, nećemo sad vruće glave ništa raditi.

Incident na tribinama

Dodajmo na kraju kako je zaiskrilo i na tribinama. Nakon utakmice kod tunela kroz koji su izlazili suci došlo je do gužve. Reagirali su redari. Suci su brzo otišli u svlačionicu, no komešanje je trajalo još desetak minuta. Na kraju je reagirala i policija koja je na obavijesne razgovore, koliko smo vidjeli, priveli dva navijača.

[jwplayer mediaid=”7663″]





Related Articles

Back to top button