ZadarZadne-Izdvojeno

PRIOPĆENJE – Marko Pupić Bakrač: “Omerka Šarić i njoj slični po mentalnom sklopu koriste se osobnim diskvalifikacijama najniže razine”

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

Dan nakon najduže sjednice u povijesti Gradskog vijeća, predstavnici Akcije Mladih, Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač održali su pressicu na kojoj su javnost upozorili, kako su kazali, na otvorenu koaliciju zadarskog HDZ-a i SDP-a. Nije se dugo trebalo čekati na odgovor. Omerka Šarić, vijećnica SDP-a u izjavi za Radio Zadar kazala je kako je zabrinuta za zdravstveno stanje vijećnika Pupić Bakrača i Rubeša. Priopćenje Marka Pupića Bakrača prenosimo u cijelosti:

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Drago mi je da se Omerka Šarić već drugi puta u posljednjih šest mjeseci brine za moje zdravstveno stanje. Pretpostavljam da je jednako zabrinuta i za zdravstveno stanje svojih stranačkih kolega Antuna Novoselovića, Darka Vrdoljaka, Erola Gašija i Ive Šestan koji su na sjednici Gradskog vijeća podržali prijedlog za uvrštavanja točke o smanjenju prireza na dnevni red. Kad ti takvi znalci i sručnjaci za sve uključujući i zdrastvo, poput Rena Sinovčića i Omerke Šarić preporučuju psihotestove i propituju naše zdrastveno stanje, e to je najbolji znak da je s nama sve u redu i da smo na pravom putu.

Umjesto da se polemizira sa onim što smo izrekli i našim stavovima, u nedostatku argumenata,  Omerka Šarić i njoj slični po mentalnom sklopu i metodama koriste se osobnim diskvalifikacijama najniže razine. Javno smo iznijeli argumente koji nepobitno ukazuju na suradnju SDP-a i HDZ-a u gradu Zadru. Ako ste na prve dvije sjednice Gradskog vijeća od 36 glasovanja bili samo jednom protiv, ako ste glorificirali rad gradskih poduzeća i HDZ-ovih direktora, ako ste podržali HDZ-ov injženjeing i makinacije oko prisustvovanja građana sjednicama Gradskog vijeća, ako ste na Županiskoj skupštini i u Gradskom vijeću direktno pomagali HDZ-u u kritičnim momentima, zdrav razum može donijeti samo jedan zaključak.

Ipak, u jednom se slažem s Omerkom Šarić. I meni je drago da se sjednice Gradskog vijeća mogu pratiti javno pa da svemu tome mogu svjedočiti i sami građani. Štoviše volio bih da su  snimke stalno dostupne javnosti tako da ih svi zainteresirani mogu pogledati i da ostanu kao trajni dokaz prljavih rabota a ne da se brišu čim sjednica završi, po hitnom postupku.Nekako sam skeptičan oko tih prijenosa i vjerujem da će s obzirom na sve ono što se događa na sjednicama i kakve oni dealove razotkrivaju, brzo doći do neotklonjivih „tehničkih poteškoća“ zbog kojih neće biti moguće daljnje emitiranje.

Bilo kako bilo, mi ćemo i dalje nastaviti sa demistifikacijom odnosa na zadarskoj političkoj sceni i to još jačim intenzitetom nego do sada, tako da će Omerka vjerovatno sve češće biti zabrinuta za naše zdrastveno stanje. Unaprijed joj hvala na tome.

Gradski vijećnik, Marko Pupić-Bakrač.

 





Related Articles

Back to top button