PRIOPĆENJE ZADARSKOG HDZ-a: Karamarko je najbolji kandidat

Predmet: Priopćenje za medije – molimo objaviti

Gradski odbor HDZ-a Grada Zadra, na sjednici od 16. svibnja 2012. godine jednoglasno je zaključio kako su stranački prioriteti što brža konsolidacija i jačanje stranke na svim razinama, te ponovno zadobivanje povjerenja građana koje je dijelom izgubljeno u proteklom razdoblju.

Zalažemo se za raščišćavanje i osudu svih negativnosti iz prošlih razdoblja, te podupiremo demokratizaciju unutar stranačkih odnosa kao garanciju iznalaženja najboljih rješenja. Stranka u budućnosti treba predložiti odgovarajuće promjene i dati najbolje odgovore na sva pitanja suvremenog hrvatskoga društva.

U ozračju skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju i novih šansi za sve hrvatske građane potrebno je voditi računa o zaštititi nacionalnih interesa. HDZ kao narodnjačka stranka treba i dalje njegovati tradicionalne vrijednosti hrvatskoga društva i isticati povijesne uspjehe ostvarene od osnutka do danas. U tom kontekstu trajno se oslanjati na vrijednosti i temeljne postavke osnivača naše stranke i prvog predsjednika Države SDR. Franje Tuđmana, te cijeniti ostvarenja Domovinskoga rata i nemjerljive zasluge hrvatskih branitelja.

Za ostvarivanje ovih ciljeva držimo kako je gosp. Tomislav Karamarko, na osnovu svih dosadašnjih nastupa i predstavljenog programa, najbolji kandidat za čelnu funkciju HDZ-a, i dajemo potporu njegovom izboru.

Uvjereni smo kako će se i interesi Grada Zadra najbolje promovirati i realizirati  izborom gosp. Tomislava Karamarka i tima njegovih suradnika.

 

Predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra

 

dr. Zvonimir Vrančić, v.r.