PRODAJOM ČEPOVA DO SKUPIH LIJEKOVA Učenici ‘Nazora’ skupljaju čepove za borbu protiv leukemije

Poštovani
Zaprimili smo dopis Eme Pavić učenice 2.D razreda gimnazije Vladimira Nazora u Zadru da se priključimo humanitarnoj akciji sakupljanja plastičnih čepova “Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske”pod nazivom  “Prodajom čepova do skupih lijekova”.

Odlučili smo dati jedan svoj mali doprinos te ćemo kao udruga  5.11.2013 te 20.11.2013 od (17:00-18:00) organizirati prikupljanje plastičnih čepova od strane građana u prostorijama Udruge Mladih Poluotok na adresi “Pod bedemom bb”. Molimo sve stanovnike Poluotoka te građane grada Zadra da se priključe akciji sa svojim donacijama.

Tajnik Udruge Mladih Poluotok, Ivan Čulina.

Ukratko sa stranica Gimnazije Vladimir Nazor:

I naša škola priključila se projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u  sakupljanju plastičnih čepova. Kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne financira uvijek nabavu skupih lijekova za liječenje ovih teških bolesti, reciklažom plastičnih čepova sufinancirala bi se njihova nabava. Udruga će prodajom istih za dobiveni novac kupiti skupe lijekove svojim članovima, pa otud naziv akcije “Prodajom čepova do skupih lijekova”.

Plastika je zbog male težine, prilagodljivosti i trajnosti omiljen materijal u proizvodnji, ali nanosi ogromnu štetu okolišu zbog slabe razgradivosti. Kupovinom predmeta od reciklirane plastike pomažeš okolišu jer smanjuješ količinu plastike na otpadima i potrošnju fosilnih goriva nužnih za proizvodnju plastičnih proizvoda.

Pozivamo sve učenike,  njihove obitelji  i prijatelje na ovu humanitarnu akciju sakupljanja čepova koji se ubacuju u sabirnu kutiju u kabinetu biologije.

Udruga mladih Poluotok.