Prosvjed radnica Kamenskog: “Borimo se za sve prevarene radnike”

PRED zgradom uništene tvornice Kamensko u 15 sati započeo je prosvjed bivših radnica. Ponovo su radnice Kamenskog bile prisiljene izaći na ulicu i zatražiti pravdu.

Na prosvjedu se okupilo tridesetak radnica Kamenskog, koje su još jednom željele ukazati na činjenicu da je tvornica Kamensko namjerno uništena zbog njenih vrijednih nekretnina.

“Molimo DORH i policiju da rade ono za što su plaćeni”

“Mi samo molimo Državno odvjetništvo i policiju da rade svoj posao. Ništa drugo ne želimo, ništa drugo mi ne tražimo, osim da rade ono za što su plaćeni”, rekla je predstavnica radnica Kamenskog Danica Radošević.

Dodaje da su prije tjedan dana uhićena dva čelnika Kamenskog, Antun Crlenjak i Davor Vlajčević, ali da oni nisu i jedini. Radnice traže da svi oni koji su uništili tvornicu Kamensko i radili protivno zakonima Republike Hrvatske odgovaraju na pravi način, a ne samo da se izvuku s novčanim kaznama.

Radnice Kamenskog idu na Markov trg

Također, radnice Kamenskog su najavile da će za tjedan dana na Trgu sv. Marka, ispred Sabora, tražiti pravdu. Vrijedi spomenuti da su danas ispred tvornice Kamensko bili i predstavnici djelatnika KIO Orahovice, još jedne uništene tvrtke.

“Mi se ovdje borimo za sve prevarene hrvatske radnike. I za one u Diokiju, i za one u KIO Orahovici i svim drugim tvornicama koje su zatvorene i uništene zbog interesa hrvatskih moćnika”, kazala je Radošević, te dodala da radnice Kamenskog i dalje nisu primile pet zadnjih plaća i polovicu obećanog iznosa od otpremnina.

Na mjestu uništene tvornice niče stambeno-poslovni centar

O slučaju Kamensko Index je, podsjećamo, opsežno izvještavao. Otkrili smo tako da hrvatski organi gonjenja odavno imaju informaciju da je operaciju prisvajanja zemljišta zagrebačke tvornice Kamensko osmislio Miroslav Kutle, a ključnu ulogu odigrale su tvrtke u vlasništvu Ninoslava Pavića.

Priča o Kamenskom epilog je dobila prije tjedan dana, kada je objavljeno da će na mjestu današnje tvornice Kamensko uiskoro niknuti stambeno-poslovni centar. Da lakrdija bude veća, čitav projekt bit će potpomognut novcem iz proračuna Grada Zagreba. Nacrt poslovnog plana za izgradnju stambeno-poslovnog centra radnice Kamenskog uvrstile su u odavno podignutu kaznenu prijavu.