IzdvojenoZadarZADAR Sport

“Prosvjed se pokušava ispolitizirati, ne dopustimo to i dođimo svi u 18 sati ispred Jazina”

ORGANIZATORI SE OBRATILI MEDIJIMA

Građanska inicijativa ‘Jazine zauvik’ organizira danas mirni prosvjed protiv rušenja dvorane Jazine. Njeni predstavnici pozivaju sugrađane i prijatelje Zadra da se pridruže u 18 sati u bijelim majicama.

‘Svjedoci ste raznih pritisaka i pokušaja da se ovaj prosvjed ispolitizira, ali naši su zahtjevi jasni: tražimo od institucija Grada da hitno pokrenu proceduru u smjeru obnove i trajne pravne zaštite dvorane Jazine s pripadajućim prostorijama. 

Želimo da se u njoj trajno smjeste mlađe kategorije, rekreativne lige i klubovi koji su trenutno prisiljeni igrati ligaške utakmice po školskim dvoranama.

Isto tako, tražimo da se u suradnji struke, zainteresiranih udruga i javnosti osnuje Radna skupina koja će osmisliti koncept i realizaciju projekta budućeg Muzeja Zadarske košarke na jedinom mjestu koje se ima pravo nazivati tim imenom: Muzej Zadarske košarke – dvorana Jazine.

Ako Vam je interes Zadra iznad svega, nikakva vas politika i spinovi neće zaustaviti da danas u 18 sati budete ispred Jazina. Sve drugo su izgovori’, poručili su. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button