Prvo Ultimate prvenstvo Hrvatske u Karlovcu

Flying disc klub Karlovac, jedan od najmlađih karlovačkih sportskih klubova, nakon svega tri godine postojanja ( a nepunih osam godina nakon dolaska ultimate-a u Hrvatsku ) dobio je čast organizirati PRVO HRVATSKO ULTIMATE OPEN PRVENSTVO.

Uz administrativnu podršku FDK Zagreb, organizatori su omogućili svim klubovima na području Hrvatske sudjelovanje u prvenstvu. Klubovi koji će sudjelovati na prvenstvu dolaze iz Zagreba, Rijeke, Zadra i Karlovca, a to su: nositelji Flying disc klub Karlovac, Flying disc klub Zagreb i MamuTi na travi, te Chicks whit disks ( jedini hrvatski ženski klub u ultimate-u ), Rio Frizbi i Ultimate Pijat – Zadar.

Prvenstvo će se održati u subotu, 21. travnja 2012. od 10:00 do 18:00 h, na Vunskom polju. Prva kvalifikacijska utakmica počinje u 10:00 sati, nakon toga slijedi razigravanje po skupinama, te utakmice za poredak. Utakmice za treće i prvo mjesto počinju u 16:40, odnosno u 17:20 sati.

U narednih nekoliko dana na YouTube-u! biti će objavljena snimka izvlačenja parova za kvalifikacijske utakmice.

Na Vunskom polju će se 21. travnja nalaziti i Info pult gdje ćete moći dobiti sve potrebne informacije vezane za raspored i rezultate utakmica, te za pravila prvenstva i ovog sporta općenito.

Osim nagrade za 1. mjesto biti će dodijeljena nagrada i za Spirit of the game. Navedena nagrada dodjeljuje se tradicionalno na svim turnirima ekipi koja je pokazala najjači duh igre odnosno fair play.