Puhački orkestar Jugendorchester Havixbeck u utorak na trgu sv. Stošije

U utorak, dana 31. srpnja, na Trgu sv. Stošije nastupa Puhački orkestar iz njemačkog grada Havixbecka. Orkestar mladih iz Havixbecka osnovan je 1973. godine i jedan je od najboljih orkestara mladih glazbenika u Njemačkoj. Brojne nagrade na natjecanjima u Njemačkoj i širom Europe učinila su ga poznatim izvan grada Havixbecka (Münster) i pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija (Nordrhein-Westfalen). Maestro Rainer Becker vodi orkestar od 2002. godine, a s njim je od 2003. do današnjih dana osvojio brojne nagrade i priznanja u Njemačkoj te gostovao na brojnim nastupima u europskim zemljama.

Čini ga 60 mladih glazbenika iz Havixbecka, a većinom je riječ o djevojkama i mladićima oko 18. godine starosti. Izvode uglavnom originalne skladbe za puhački orkestar, ali i simfonijska djela u posebno priređenim aranžmanima te suvremenu zabavnu glazbu.

Orkestar je na ljetnoj turneji u Hrvatskoj od 27. srpnja do 13. kolovoza te će poslije Zadra nastupiti i u Biogradu, Pagu, Dobropoljani, Poreču, Puli i Buzetu.

 

Iz programa:

 

Egregio (uvertira)

Oda radosti (Beethoven / ar. Karajan)

Mađarski ples br. 5 (Johannes Brahms / ar. Reichling)

Hello (Lionel Richie)

Serenata (Leroy Anderson)

Hello Dolly (Jerry Herman)

Autumn Leaves (B. Cosma)

James Bond 007 (ar. Johan de Meij)

Danzon br. 2 (Arturo Marquez / obrada O. Nickel)

Jumpin’ at the woodside (Count Basie)

Conga (Enrique Garvia)

Hawaii-Five-O (Morton Stevens)

The Music Man (Meredith Willson)