Pupić Bakrač: Novoseloviću, imenuj kriminalce u SDP-ovim redovima!

Marko Pupić Bakrač

Nakon što je u četvrtak, 25. srpnja 2014. portal ZDNews.hr objavio razgovor sa izvorom iz zadarskog SDP-a koji tvrdi kako elaborat o pretvorbi Nogometnog kluba Zadar iz udruge građana u športsko dioničko društvo imaju članovi te stranke, pokušali smo doći do komentara zadarskih političara. Osim Omerke Šarić, koja je demantirala cijelu priču, ni iz redova HSP dr. Ante Starčević nisu bili zainteresirani za komentar. Jedini koji je htio govoriti o elaboratu, kojega SDP-ovci očito imaju je Marko Pupić Bakrač, nezavisni vijećnik sa liste Akcije Mladih.

A kad kažemo da pojedini zadarski SDP-ovci imaju elaborat, onda se to najbolje može potkrijepiti dokazima i činjenicama. A jedan od dokaza je i jedanaestominutna audio snimka (na kraju članka) koja je dospjela na internet, na kojoj se može čuti vijećnik SDP-a, Antun Novoselović, koji taksativno, u decimalu, nabraja tko je kome isplatio koju svotu novca. A taj podatak dostupan je samo onome tko posjeduje kopiju elaborata, koju je, prema našim izvorima, u Zadar donijela predsjednica GO SDP Zadar, Sabina Glasovac.

– Još od predstečajne nagodbe Vox-a jasno je da Reno Sinovčić osim pakta s Božidarom Kalmetom i HDZ-om ima svoje pomagače i u SDP-ovim redovima. Očigledne su namjere onih koji su izradili, odobrili i potpisali elaborat o pretvorbi NK Zadar. A to je da se makinacijama izbrišu enormna dugovanja NK Zadra od preko 70 milijuna kuna , time amnestira onoga tko je za ta dugovanja odgovoran te povrh svega da mu se još i formalno klub prepusti u vlasništvo. To se ne može nazvati drugačije nego  monstruozan i zločinački plan čijoj realizaciji upravo svjedočimo – kazao je Marko Pupić Bakrač za ZDNews.hr.

Antun Novoselović (Foto: 057info)

Novoselović i elaborat

– Iz Novoselovićevog istupa u vijeću sasvim je razvidno da elaborat o pretvorbi zadarski SDP-ovci imaju u svojim rukama, poznato im je i tko ga je odobrio. Osobno imam neslužbene informacije koji su ljudi sjedili u Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je amenovalo elaborat. Ovom prilikom ih neću imenovati. Ostavljam to zadovoljstvo Antunu Novoseloviću i Omerki Šarić. Jednom prilikom mi je Antun rekao da kriminal nema boju i stranačku pripadnost. Eto očekujem od njega kao borca protiv kriminala da prestane sa demagogijom, parcijalnim personalnim  obračunavanjima i da imenuje kriminalce u SDP-ovim redovima – riječi su Pupić Bakrača.

– Što se tiče Sabine Glasovac ona je sa cijelim slučajem zasigurno upoznata ili je u svemu ovome sudjelovala ili se nije suprotstavljala kako ne bi ugrozila sebe. Njoj je njezin interes ispred svega, za svoju karijeru sve je spremna učiniti. To se čak previše i ne trudi prikriti. Samo je još jedna u nizu koja preko leđa Zadra i zadrana ostvaruje svoje ambicije. Bilo kako bilo Zoran Milanović će uz istragu tko je sve ovdje trgovao političkim kapitalom SDP-a morati ustvrditi i tko mu je podmetnuo kukavičje jaje u vidu elaborata o pretvorbi NK Zadra koji je u ime Vlade potpisao – za kraj će Marko Pupić Bakrač.