112ZadarZadne-Izdvojeno

Pušten iz pritvora uz jamstvo imovine roditelja od 850 tisuća kuna

policija5Jedan od petorica muškarac, koji se sumnjiči za silovanje tada maloljetne Zadranke na plaži Kolovare, izašao je iz tromjesečnog pritvora zahvaljujući jamstvu kojeg su za njega dali roditelji.

Oni su založili svoju imovinu na 850 tisuća kuna kao hipoteku za slobodu svom ponoljetnom sinu. Iako istražni postupak nije završen po sili zakona maloljetniku iz te skupine istekao je pritvor od tri mjeseca tako da je i on pušten iz pritvora, potvrdio nam je predsjednik Županijskog suda Vladimir Mikolčević.

U istrazi je ostao još stariji punoljetnik, rođen 1991. godine, kojem je jučer produžen pritvor za još mjesec dana.
Dvojica maloljetnika pušteno je iz pritvora prije mjesec dana kako bi nastavili ići u školu, uz strogu policijsku kontrolu. Njihov izlazak iz zatvora naišao je na reakcije dobrodošlice na društvenoj mreži zbog čega su i stručnjaci pozvani da u javnosti komentiraju takvo ponašanje dijela generacije.
Petorica muškaraca rođenih 1991., 1994., 1995., 1996 i 1997. godine, podrijetlom iz jednog sela u zadarskom zaleđu, privedeni su u studenom prošle godina nakon što je 17-godišnja djevojka s majkom prijavila mladiće za silovanje.

U početku je to djelo bilo okvalificirano kao spolni odnos bez pristanka, za što je po novom zakonu predviđena dvostruko manja kazna nego za silovanje.

Nakon poduže istrage koja još nije završena, očekuje se podizanje optužnice od Županijskog državnog odvjetništva.





Related Articles

Back to top button