IzdvojenoZadar

Radeta: “Enio Meštrović, HDZ i Akcija mladih ponizili su najugroženije skupine u našem društvu”

OGLASIO SE DAN NAKON GV-a

Gradski vijećnik i predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta objasnio je u objavi na svom Facebook profilu zbog čega je jučer objavio Ričardovu osmrtnicu. Učinio je to, kaže, kako bi razotkrio dogovore Nezavisne liste Enio Meštrović, HDZ-a i Akcije mladih koji su, kako piše Radeta, ponizili umirovljenike. 

“Vidim da su se uzburkale strasti zbog objave “osmrtnice” imaginarnog lika pod imenom Richard, što mi je u konačnici i bio cilj.

Svjestan činjenice kako ovakve objave nisu najpopularnije i znaju izazvati reakcije kod onih koji ne razumiju ironiju, napravio sam taj oblik političke diverzije kako bi ukazao na dogovore Enia Meštrovića, Akcije mladih i HDZ-a, zbog kojih su jučer ponižene najosjetljivije skupine našeg društva i koje su opet dobile mrvice, a milijunske iznose onaj koji nije trebao.

Kada se netko u kampanji zalaže za stvarne političke promjene i transparentnost, onda to od njega i očekuješ. Ono što se događa u Gradskom vijeću nije nikakva promjena već samo nastavak agonije koja traje godinama.

Najbolji primjer netransparentnosti i dogovora ispod stola je i Odluka o izmjenama Statuta t.d. Tržnica Zadar. Pa evo dragi moji, postavite pitanje Eniu Meštroviću zašto su zajedno s HDZ-om na posljednjoj sjednici GV-a izglasali novi Statut u kojem više nema natječaja, nego se javna površina i prostori daju na zahtjev, to jest potpis direktora.

Mjesec dana prije Odluke, direktor Letinić je mimo zakona i statuta dao kafić svom djelatniku, naravno bez natječaja

Toliko o njihovoj transparentnosti.

Kada imaš medijsku blokadu i dvostruka mjerila i kada je u pitanji političko djelovanje određenih grupacija i stranaka onda jedino što možeš je objaviti nešto na facebooku. Da smo mi u nekom paralelnom svemiru napravili isto što i oni, odavno bi bili nacionalna vijest i to s pravom političkom osmrtnicom.

Nije ovo ni prvi, a ni zadnji put, da ću koristiti ovakve metode za prokazivanje svega onog lošeg i trulog u našem društvu. Zbog objavljenih snimki stare tehničke škole protiv mene se vodila istraga, ali danas se škola obnavlja. Zbog objave zatrpavanja Foše građevinskim materijalom, sezona kupanja i izvlačenja kamenja otvorena je bila još u 3. mjesecu. Itd…

Ako je ovo jedini način da se čuje glas razuma, a na vidjelo izađe što stoji iza ovog igrokaza, onda se ni dalje neću libiti objavljivati sličan sadržaj”, napisao je Radeta. 


Related Articles

Leave a Reply

Back to top button