ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

Razočarani Ante Babić napustio HDZ i Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar!

Ante Babić, Marino Čačić i Lovro Peraić
Ante Babić, Marino Čačić i Lovro Peraić

Djelatnik Gradske uprave i kako za sebe ponosno voli reći ‘hadezeovac’, Ante Babić podnio je neopozivu ostavku na funkciju predstavnika Grada Zadra u Nadzornom odboru Košarkaškog kluba Zadar, ali i na sve funkcije u HDZ-u, doznaje redakcija portala ZDNews.hr.  Vijest o ostavci u Nadzornom odboru KK Zadar potvrdio je u kratkom razgovoru za naš portal i predsjednik istoga, Darko Kasap.

– Istina je kako je Ante Babić napustio Nadzorni odbor kluba. Javio mi je to prije dva dana, a na moj upit zbog čega napušta klub, Babić je odgovorio kako se radi o osobnim razlozima te nije htio ulaziti u daljnje razgovore oko te teme – kazao nam je Kasap.

Na naš upit je li Nadzorni odbor u određenoj krizi, s obzirom na rezultatsku i ostale probleme koji su nakon godina nemara i pljačke zatekli klub, Kasap je odgovorio kako krize nema.

– Klub su preuzeli ljudi koji su sa stopostotnom angažiranošću i ljubavi besplatno odrađivali posao članova Nadzornog odbora. Morate znati da je malo tko htio ‘primirisati’ klubu kad se pojavilo preoblikovanje. O rezultatskoj krizi možemo govoriti, jer je ona očigledna, ali o krizi u NO ne možemo. Gospodin Babić bit će zamijenjen kao predstavnik Grada nakon što to Grad Zadar odluči i ako to odluči – kazao je za kraj Kasap.

‘Babića degradirao HDZ – očekivao je pročelničku funkciju pa se na kraju razočarao i dao ostavku na sve funkcije i u HDZ-u!’

S druge pak strane, neslužbeno, Babić, koji je u kampanji ‘krvavo’ radio za HDZ, kažu nam oni upućeniji u zbivanje u HDZ-u, jako se razočarao te je odlučio napustiti stranku.

– On je očekivao jednu od pročelničkih funkcija koju mu je Božidar Kalmeta obećao u predizbornoj kampanji. To se nije realizirano pa je Babić izvisio te je ostao ‘obični’ zaposlenik Gradske uprave. Koliko znam, podnio je i neopozivu ostavku na sve funkcije u HDZ-u, od temeljnog ogranka pa nadalje – kazao je izvor iz zadarskog HDZ-a u razgovoru za ZDNews.hr.

Sam Babić kratko je prokomentirao kako daje neopozivu ostavku na ‘sve funkcije u klubu’. O ostalim temama nije htio govoriti.

– Mogu samo potvrditi da sam dao ostavku na sve funkcije u Košarkaškom klubu Zadar, a ostalo neću komentirati. To je sve što imam reći – kazao je Babić.

Tajnik GO HDZ-a, Željko Šoša javio nam se danas oko podne, međutim kazao je kako je na sastanku. Na naš kratki upit je li Babić dao ostavku na sve funkcije u zadarskom HDZ-u, nije odgovorio. Kazao je da ga nazovemo kasnije. Na daljnje pozive nije odgovarao.





Related Articles

Back to top button