ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Rijeka i dalje ne zna za poraz, Benko srušio i solidni Zadar

0000000000444021_420_280_cutKrenule su obje momčadi otvoreno u susret, a Zadar je prvi uputio opasan centaršut prema vratima gostiju, ali vratar Rijeke Vargić došao je prvi do lopte. Riječani su krenuli s visokim pritiskom na zadnju liniju Zadrana što je dovelo do dobrog, ali ipak nepreciznog udarcaKrstanovića prema vratima Gluića.

U 20. minuti najbolja prilika za Rijeku do tog trenutka. Brza akcija nakon udarca iz kutaTomečaka koji dodaje do Sharbinija, a veznjak Rijeke sjajnim udarcem s lijeve strane pogađa vratnicu. Ipak, Rijeka u 29. minuti dolazi do vodstva.

Loptu je u šesnaesterac gostiju ubacio Pokrivač, a ispred neopreznog Muića do lopte dolaziLešković i glavom postiže pogodak za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena Rijeka je priprijetila preko Krstanovića, dok su Zadrani uzvratili u 42. preko Ikića i u 45. minuti. kada je u posljednji trenutak Lešković došao do lopte ispredGržana koji je kretao sam prema vratima Vargića.

Prvih deset minuta drugog poluvremena krenulo je kombiniranjem većinom oko središnjice terena, a u 58. minuti Zadar je ponovno vratio stvari na početak.

Nakon propale prilike Rijeke (pogreška Krstanovića kojeg je odmah nakon toga zamijenioBenko), Zadrani su prenijeli loptu na polovicu gostiju, gdje su nakon tri minute postigli pogodak. Neoprezan je bio Kvržić, a do lopte je došao Jerbić koji je loptu proslijedio doIvančića, a napadač Zadra zabija lijep pogodak s ruba šesnaesterca.

U 61. minuti mogao je Zadar povećati vodstvo nakon ubačaja iz kuta najviši u skoku bio je Ikić, ali pogodak krajnjim naporom sprječava Vargić. Nakon toga Rijeka je zagospodarila terenom.

Benko je iz voleja pucao nakon ubačaja Kvržića, ali Gluić je bio spreman. U 73. minuti Benko je ovaj put dodao do Sharbinija koji je sam izašao pred Gluića, ali pucao je malo pored lijeve stative. Napokon u 76. minuti Rijeka vraća vodstvo.

Maleš je poslao loptu za Borasa i kada se činilo da lopta ide u gol-aut, Boras je došao do lopte ispred Ikića i poslao loptu Benku koji neometan iz blizine postiže pogodak za vodstvo Rijeke.

Nakon toga i dalje su Riječani imali dobrih prilika, pucali su gosti po vratima Gluića, ali lopte su većinom odlazile visoko iznad gola. Najbolji prilike su imali Sharbini u 78. minuti s 20 metara i Pokrivač u 84. minuti.

U 89. minuti Zadrani su došli do neočekivane prilike za izjednačenje, kada u šesnaestercu Boras nespretno odbija loptu glavom do Terkeša koji također glavom s pet metara pogađa vratnicu.





Related Articles

Back to top button