Rutinski posao Zadrana

Nakon Zagreba i Jollyja košarkaši Zadra došli su do nove pobjede. Gostovanje u Zaboku momčadi Aleša Pipana donijelo je nova dva boda, čime su zadržali četvrtu poziciju na ljestvici. Zabočani će sreću tražiti u sljedećem kolu…

Sedmoplasirana momčad lige za prvaka, Zabok, u Bedekovčini ugostila je četvrtu momčad lige, KK Zadar. I dok domaćini traže bodove kako bi pobjegli s dna ljestvice, Zadrani su u utakmicu krenuli s puni samopouzdanja s dvije pobjede u posljednja dva odigrana susreta.

Početnih 2:0 domaćina Zadrani su brzo sustigli, te do pete minute stekli prednost od tri poena razlike. Od tog trenutka gosti više nisu ispuštali vodstvo. Domaćini su se u nekoliko navrata približavali na poen razlike, no do izjednačenja nije došlo, te je prva dionica završila rezultatom 19:22.

U drugoj dionici, ponajviše koševima Uroša Zadnika, Zadrani povećavaju vodstvo. Sedam poena prednosti uskoro se povećalo na 12, no momčad iz Zaboka većim su dijelom druge četvrtine plesali na desetak poena zaostatka. U 19. minuti gostujuća momčad dolazi na 32:49, no do kraja prvog poluvremena domaćini preko Kraljevića i Jankovića ipak uspjevaju smanjiti na 37:49.

Veliki zaostatak na poluvremenu domaćini su početkom treće dionice brzo smanjili. Uz Kraljevića, pogađali su Tomas i Perinčić, čime su se približili Zadranima na samo četiri poena zaostatka. No do preokreta nije došlo, pa Zadrani u posljednjih deset minuta ulaze s osam poena prednosti.

Košarkaši Zaboka do kraja utakmice nisu uspjeli priprijetiti Zadranima, te su domaćini utakmicu rutinski priveli kraju. Kod domaćina se istaknuo Kraljević s 18 poena, dok je Tomas postigao 12. U gostujućoj momčadi Ive Ivanov bio je najefikasniji s 20 poena ispred Vrbanca i Delaša sa 17.