Sabina Glasovac imenovana pomoćnicom ministra Željka Jovanovića, Antun Novoselović postaje novi Gradski vijećnik

Na zatvorenoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj danas, 4. srpnja 2013., Sabina Glasovac imenovana je pomoćnicom ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića, doznaje ZDNews.hr. Glasovac je do danas obnašala dužnost savjetnice ministra Jovanovića pa se tako ovo unaprjeđenje može smatrati velikim korakom naprijed u karijeri same Glasovac, ali i određeno priznanje zadarskom SDP-u.

Sada već bivša Gradska vijećnica, u dva se mandata iskazala svojim zalaganjem i to posebno u GV iznoseći javno probleme građana čime je nebrojeno puta ulazila u otvorene sukobe s tadašnjim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem. Današnji dogradonačelnik tako ju je  jednom prilikom, u trenutku bijesa i nedostatku argumenata nazvao ”bezobzirnom skojevkom” iako je i sam bio član SKH.

Na lokalnim izborima 2013,, Glasovac je, uz Ljiljanu Klarin iz HNS-a, bila kandidatkinja za dogradonačelnicu.

Evo što je u razgovoru za ZDNews.hr kazala Glasovac:

Prezimanje nove dužnosti nosi sa sobom vecu odgovornost i više posla. Toga sam svjesna i na to spremna. Na žalost, Zakon o sprečavanju sukoba interesa nalaže da svoj vijećnički mandat u Gradskom vijećću moram staviti u mirovanje jer se radi o nespojivim dužnostima. No, time se otvara prilika nekim novim ljudima da kao moji zamjenici dobiju priliku zastupati interese građana u vijeću i da se isprofiliraju kao kvalitetni vijećnici. Ja i dalje stojim na raspolaganju zadarskom SDP-u, građankama i građanima Zadra i uvjerena sam da ću se s ove pozicije moći još snažnije zalagati za interese Zadra, pogotovo u području odgoja i obrazovanja – kazala je Glasovac u razgovoru za ZDNews.hr.

Tko će naslijediti Glasovac u Gradskom vijeću još uvijek nije službeno objavljeno. Prema neslužbenim informacijama, to bi trebao biti Antun Novoselović.