SDP-ovci u Zadru: O rekonstrukciji odlučuje premijer

SDP-ovi čelnici iz vrha stranke svoju dalmatinsku turneju danas su nastavili u Zadru, gdje su članstvu obrazlagali dosadašnje poteze vladajuće koalicije i planove za iduće dvije godine mandata. O mogućim promjenama u Vladi nisu željeli govoriti.

Riječ je o redovnim stranačkima aktivnostima i naravno da sa članstvom na terenu razgovaramo o tome što smo napravili i kakva su očekivanja u drugoj polovici mandata ove Vlade, poručili su SDP-ovci novinarima. A hoće li kabinet premijera Zorana Milanovića do kraja ostati u istom sastavu i tko bi mogao napustiti momčad, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nije želio komentirati.

U četiri godine se može puno toga promijeniti. Predsjednik Vlade ima apsolutno pravo na određeni način otvoriti sva moguća pitanja, a što se tiče toga ja nemam što posebno komentirati. U ovom trenutku tim i ekipa rade dobro, stvari funkcioniraju. Pripremili smo uistinu kvalitetne reformske poteze za koje smatramo da će ove godine donijeti rezultat i da ćemo s gospodarskim rastom biti u plusu, što je glavna zadaća jer ona otvara nova radna mjesta u Hrvatskoj, izjavio je Dragovan.

Ni Dragovan ni potpredsjednica stranke i Vlade Milanka Opačić nisu željeli ništa reći o tome treba li ministar financija Slavko Linić strahovati za svoju fotelju.

Sve što se događa u tom smislu je pitanje premijera i jedino on može donijeti odluku o tome. Ja vam još jednom kažem o rekonstrukciji, kako nas je premijer odabrao kao svoje suradnike u Vladi, isto tako može odlučiti da bilo tko od nas bude zamijenjen i da ode, rekla je potpredsjednica Vlade.

Ministar prometa, član predsjedništva SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić nije želio davati nikakve izjave.