IzdvojenoVijesti

Šef stožera Civilne zaštite Davor Božinović: Nadam se da ćemo ostati u narančastoj zoni

POZVAO JE NA PRIDRŽAVANJE MJERA

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je nadu da će turistički dio Hrvatske i dalje ostati „narančasta zona“, ali i poručio građanima kako to ovisi o ponašanju svih nas.

Božinović, koji je u Žutoj Lokvi sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice pogibije četvorice hrvatskih policajaca, na novinarsko je pitanje o protuepidemijskim mjerama opetovao da su među najliberalnijima u Europskoj uniji i da ih se zato treba pridržavati.

Izrazio je nadu da će turistički dio Hrvatske ostati narančasta zona i ovaj i naredni tjedan, ali i dodao da to ovisi o ponašanju svih nas i o izbjegavanju svih velikih okupljanja. Dolazi jesen prepuna izazova, ali mislim da možemo sa do sada prikupljenim znanjem i odgovornošću ljudi i jesen dočekati spremnije, rekao je ministar.

A u protekla 24 sata zabilježeno je 470 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.560. Među njima je 330 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 44 pacijenta. Preminule su tri osobe.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button