IzdvojenoZadar

Selimović za Kalmetu i HDZ preuzeo Antenu Zadar čiji je vlasnik Franko Pavić imao odnose s maloljetnim dječacima? Klarin i Sinovčić demantiraju da “imaju ikakve veze s tim”

KAKO JE PLAĆENO 50,000 EURA?

Kako se bliže parlamentarni izbori tako raste želja političkih opcija da zavladaju nekim od medija. Kada je u pitanju Zadar, povijest takvih akvizicija vrlo je bogata. U ovom članku se nećemo baviti poznatim povijesnim preuzimanjima medija od strane HDZ-a, pravomoćno osuđene zločinačke organizacije, već ćemo se baviti aktualnim akvizicijama i pokušajima istih.

Povijest HDZ-ovih akvizicija medija po Zadru

Kao što je već poznato, vlasnik Antene Zadar, radi postaje i bloga koji na svojim Facebook stranicama ima uglavnom lažne kineske lajkove, pa im zato gotovo nitko ni ne lajka objave, u vlasništvu je Franka Pavića o kojemu je ZADAR News napisao sinje more članaka.

Pavić priznao da je rehabilitirana osoba i molio HND da utječe na ZADAR News kako bismo prestali pisati o njemu i zlostavljanju maloljetnih dječaka

Oni najgnjusniji vežu se za Pavićev odnos s maloljetnim dječacima, o čemu je ZADAR News objavio niz ekskluzivnih članaka s dokumentima koji dokazuju što je Pavić radio i kako zbog toga nikad nije kazneno odgovarao. Kako bi zaustavio pisanje ZADAR News o svom svinjskom ponašanju, Pavić se nedavno obratio Hrvatskom novinarskom društvu sa zahtjevom da ta udruga zaustavi pisanje ZADAR Newsa o njegovom maltretiranju maloljetnih dječaka.

U svom dopisu HND-u Pavić se konačno izdao – napisao im je da je on rehabilitirana osoba i kako se zbog toga ne bi trebalo pisati o njemu. Neće ići, ZADAR News aktivno radi na slučaju Pavić, kao i na informacijama iz sustava koje upućuju na to da su mu određene ženske osobe pomagale pri stupanju u kontakt s maloljetnim dječacima. Ali o tome nekom drugom prilikom.

Kalmeta i HDZ bacili šapu na Antenu Zadar – sada je i službeno preuzimaju preko Šenola Selimovića

A sada povratak na Antenu Zadar. Godinama je taj blog bio na sisi gradskog proračuna, a poznato je i priznanje Jose Nekića da je za Pavića zvao ključnu osobu jednog trgovačkog društva kako bi s Antenom Zadar potpisala ugovor u iznosu od 16 tisuća kuna. U to vrijeme Joso Nekić bio je predsjednik gradske organizacije HDZ-a i utjecajna osoba od koje se i danas zgražaju mnogi.

Tu i takvu Antenu Zadar preuzeo je, kako doznajemo od izvora dobro upućenoga u zbivanja vezanih za akviziciju, Šenol Selimović, najpoznatiji po ulizivačkom intervjuu s Božidarom Kalmetom iz 2020. godine kada je na Diadora TV-u, nešto prije nove godine dijelio komplimentu uskočkom optuženiku kojega krovna antikorupcijska organizacija sumnjiči za izvlačenje više desetaka milijuna kuna iz državnog proračuna. Način na koji se Selimović ophodio prema Kalmeti i dopustio mu napad na ZADAR News direktno, u razini je Selimovićevih tekstova dok je bio direktor i glavni urednk Zadarskog lista. Podanički nastrojen, kakav i je po prirodi, uvijek uz svog šefa, doznali smo da je Selimović preuzeo Antenu Zadar, ali se do kraja ove kalendarske godine ne može upisati kao direktor u sudski registar jer je, opet, zaslugom Božidara Kalmete, zaposlenik Zadarske županije.

Klarin i Sinovčić demantiraju da imaju ikakve veze s preuzimanjem Antene Zadar

Iako smo Selimovića pokušali kontakirati povodom gore navedenih informacija, on se do zaključka našeg teksta nije javljao na telefon.

S druge strane, dvije osobe se ovih dana spominju da su sa Selimovićem preuzeli Antenu Zadar za 50 tisuća eura. Jedna od njih je i Reno Sinovčić. On je u razgovoru za ZADAR News kazao kako nema nikakvih ambicija baviti se medijima i kako nije sudjelovao u preuzimanju Antene Zadar.

– Trenutno sam u Novigradu. Nalazim se na jahti s Elonom Muskom i s njim pregovaram o preuzimanju Twittera. Ma ne, šalu na stranu, nemam nikakvih ambicija niti želim biti vlasnik bilo kojeg medija. To me ne zanima – kazao nam je Reno Sinovčić.

Još jedna osoba koja se spominje u ovom aranžmanu je i Neven Klarin, nekadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Božidara Kalmete, bivši direktor Zadarskog lista i aktualni član Uprave Hrvatskih željeznica.

Paviću plaćeno 50 tisuća eura za Antenu Zadar, radi se o sumnjivoj transakciji?

– Ne, nemam veze s tim. Jednom mjesečno dođem u Zadar i nekad se vidim s Šenolom Selimovićem, kao i sa Renom Sinovčićem ponekad. Međutim, stvarno nemam veze s tim, baš nikakve. Na kraju krajeva zaposlenik sam Hrvatskih željeznica i to je nespojivo s poslom kojega radim – kazao nam je Klarin.

Od izvora bliskog akviziciji Antene Zadar doznali smo i kako se novi vlasnik uskoro namjerava riješiti opskurnog Franka Pavića, čim se za to steknu uvjeti.

– Selimović je preuzeo Antenu Zadar za Kalmetu. To je javna stvar, o tome pričaju gotovo svi u javnoj upravi i HDZ-u. Čim se Šenol Selimović i formalno, odnosno lažno i fiktivno upiše kao vlasnik Antene Zadar, bivši vlasnik Franko Pavić leti sa svih funkcija i više neće biti zaposlenik Antene Zadar, to je gotova stvar. Selimović trenutno traži budalu koja će mu privremeno biti direktor dok se on konačno ne upiše – govori nam dobro upućeni izvor.

‘Selimović naredio brisanje teksta o državnom tajniku Josipu Bilaveru s Antene Zadar’

– Sjetite se teksta o državnom tajniku Josipu Bilaveru i njegovim apratmanima od prije nekoliko dana. Taj članak osvanuo je na Anteni Zadar, ali je telefonskim pozivom Šenola Selimovića uklonjen – govori nam dobro upućeni izovr i napominje kako bi policija trebala provjeriti kako je Selimović došao u vlasništvo Antene Zadar.

Franko Pavić (Foto: ZADAR News.hr)

Franko Pavić leti s Antene Zadar čim se Šenol Selimović upiše kao novi direktor

– Kako je to pravno riješeno, kako je plaćeno, tko je dao novce, tko ih je uzeo, kako i na koji način, mislim da je to tema s kojom bi se trebala baviti zadarska policija i Državno odvjetništvo. Hoće li? Vjerojatno neće, ali definitivno se radi o muljaži koju treba proučiti detaljno – za kraj će naš izvor.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button