Sinovčić: Nogometna močvara i kuhinja idu dalje

PRVI čovjek zadarskog nogometnog prvoligaša Reno Sinovčić jedini je na jučerašnjoj skupštini HNS-a uspio donekle poremetiti idilu vladajuće garniture. Tražio je pomilovanje za sudionike Štimčeve skupštine koji su kažnjeni s dvije godine zabrane rada u nogometu, ali je opet naišao na – ‘odbijanac’.

”Čelnici HNS-a u javnosti često ističu da je nogometu potrebno jedinstvo, ali kada trebaju poduzeti konkretan korak onda ništa od toga”, ogorčen je bio Sinovčić…

”Ti ljudi su kažnjeni samo zato što razmišljaju drugačije od vladajućih. Na skupštini se cijelo vrijeme govorilo o zajedništvu, a kad sam ja iznio prijedlog da se kolektivno pomiluju svi kažnjeni, onda su ga odbili. Za to jedinstvo trebalo je dati jedan polazni kotačić, da se ljudima skine kazna i da se zajednički borimo protiv močvare u nogometu. Ali očito da od toga nema ništa. Ovo je močvara i kuhinja koje idu dalje.”

Sinovčić je otkrio da s Hajdukom i dalje nema naznake dogovora oko slučaja Tomasov, te da će on na ljeto najvjerojatnije napustiti Poljud. Kuloarske priče da mladog veznjaka traži Dinamo Sinovčić nije želio komentirati.