U Široki bez Vrbanca

Goran Vrbanc

Košarkaši Zadra jutros oko 10 sati su krenuli na put za Široki Brijeg gdje ih u subotu s početkom u 19 sati očekuje utakmica 7. kola ABA lige protiv momčadi Širokog. Trener Zadra Ante Nazor najavljuje tešku utakmicu.

-Očekuje nas možda čak i teže gostovanje od onoga kod Cedevite jer je u pitanju momčad koja je u sustavu četiri godine s minimalnim promjenama u odnosu na lani kada su bili hit ABA lige. Energetski su jako dobri, u svakom trenutku mogu odigrati destrukciju nad protivnikom i tradicionalno su jako neugodni na svom parketu. Imaju dva hrvatska i dva BiH reprezentativca, dovoljan je to pokazatelj njihovih vrijednosti. Rastu iz godine u godinu i stvarno će se trebati potruditi da bi utakmici okrenuti u našu korist.

O igri svoje momčadi koja je ugodno iznenadila uvjerljivom pobjedom u posljednjem kolu protiv Cedevite Nazor kaže:

– Naša igra se nazire, još uvijek je na razini traga. Nadam se da će biti dovoljno strpljenja dok se to ne ustali dok se to ne stabilizira i neke stvari automatiziraju. To je proces. Mislim da ova ekipa ima potencijala i to je najvažnije. Znamo koliko možemo napredovati, a kako će koji igrač reagirati još uvijek je na razini oklade.

Na kraju današnjeg druženja s novinarima Nazor je upoznao javnost sa zdravstvenim stanjem unutar momčadi:

– Na raspolaganju će mi biti svi koji su igrali s Cedevitom osim Gorana Vrbanca koji se ozlijedio u ponedjeljak, U pitanju je koljeno. Neće dugo biti odsutan, ali u Širokom ne računam na njega. Mijenjat će ga Franko Šango. Mi imamo 14 igraća na dispoziciji i dva juniora i i mislim da će doći trenutak kada će svi moći kvalitetno participirati u igri.

Na kraju dodajmo kako se na put krenulo s malim zakašnjenjem jer su Romeo Travis i Franko Kaštropil zaboravili putne isprave.