Sjajni Mršić i Gluić za bod Zadra

Zadar je protiv Dinama na Maksimiru odigrao 1:1 i osvojio vrlo vrijedan bod u svojoj borbi za ostanak. Prekrasnim se pogotkom istaknuo Antonio Mršić, a na kraju je goste poraza spašavao vratar Gluić.

U utakmici 26. kola MAXtv Prve lige, Dinamo i Zadar odigrali su neriješeno pred praznim tribinama maksimirskog stadiona. Zagrepčani su tako pod kaznom Disciplinske komisije slavili svoj novi naslov prvaka države, u povremeno kišnim uvjetima. No, nisu pružili pretjerano dojmljivu partiju te po prvi puta ovog proljeća nisu pobijedili u prvenstvu.

Prije najljepšeg trenutka utakmice, vratari Ivan Kelava i Tomo Gluić uspješno su odradili svoje zadatke ispred Josipa Ivančića, odnosno Jakuba Sylvestra i Sammira. A igrala se 40. minuta kada je Zadar poveo.

Zadarski napadač Antonio Mršić sjajno je zahvatio loptu i s oko 25 metara je poslao u rašlje Dinamovog gola te tako dao barem malo boje sivom prvom poluvremenu.

Ni nastavak nije donio bolju igru na maksimirskom stadionu. Dinamo je poluvrijeme otvorio dobrom prilikom Ivana Krstanovića, no ponovno se istaknuo Gluić. Slabašna inicijativa Dinama, uz tek sporadičnu priliku sa svake strane, nije urodila plodom sve do 76. minute.

Tada su Dinamove pričuve, Josip Pivarić i Krstanović, režirale izjednačenje. Pivarić je ubacio, a modri napadač glavom pogađa od prečke za 1:1.

Momčad Ante Čačića mogla je naposljetku i do pobjede. Međutim, Milan Badelj je tri minute prije kraja utakmice naciljao okvir gola, a Gluić je pohvatao sve ostale visoke lopte ubačene pred zadarski gol te odlično zaustavio udarac Domagoja Vide i jednu loptu koja se odbila od njegovog suigrača.

Gost su susret završili s desetoricom jer je Mihael Kovačević u samoj završnici zaradio dva žuta kartona, ali svojom su pjesmom nasred travnjaka poslije završnog sučevog zvižduka pokazali kako su ostvarili željeni cilj.

S 36 bodova na kontu iščekivat će rasplet preostalih utakmica ovog kola, a Dinamo će se usredotočiti na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa u utorak u Kranjčevićevoj.