”Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća”, rekla je sad već bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić nakon odluke Vlade da smijeni vijeće.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju. ”Ne znam što to nismo dobro napravili i što to nismo dobro radili”, kazala je Perić.

Cijelu situaciju s KB-om Dubrava pomno prati reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je izvijestio da se smjenom Vijeća ne mijenja ništa za liječenje pacijenata u Dubravi.

”Aktualni ravnatelj bolnice Srećko Marušić i dalje je nedostupan za medije. Nikakvim sredstvom komunikacije nije moguće doći do njega. Koordinator COVID odjela dr. Lukšić i dalje se pravda prezauzetošću te kaže da je sada vrijeme da drugi govore.

Dok liječnici i medicinske sestre pucaju po šavovima, nitko iz čelništva bolnice ne vidi svrsishodno da stane pred kamere i kaže kakva je situacija, a ne da svaki dan čitamo mučne ispovijesti o stanju u bolnici. To bi u najmanju ruku bilo fer prema ljudstvu koje ovdje neumorno radi”, izvijestio je Domagoj Mikić. 

Podsjetio je da je inspekcija utvrdila manje nepravilnosti koje se odnose na komunikaciju COVID koordinatora i ravnatelja bolnice, a oni, barem zasad, ostaju na svojim