IzdvojenoZadar

SKANDALOZNO: Članica Školskog odbora biogradske škole postala osoba koja je iz školske knjižnice ukrala 21 knjigu

MORALNI KRŠ

Nakon što je Zadarska županija, odnosno, izvjesna zaposlenica Zadarske županije koja radi u Pododsjeku za upravne poslove u obrazovanju, kulturi, športu i tehničkoj kulturi, Višnja Mičić raspustila Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru za kojega je utvrđeno od strane prosvjetne inspekcije kako godinama radi protuzakonito, nastavlja se s novim skandalima u biogradskoj školi.

Nakon raspuštanja Školskog odbora imenovani su novi članovi, dva člana koja su trebala biti imenovana još uvijek nisu imenovana. S obzirom na to da je Povjerenstvo iz reda osnivača koje je upravljalo školom, unatoč potvrđenim nezakonitostima u radu Ivice Kera istog postavilo za v.d. ravnatelja, ne čudi činjenica da u Školskom odboru fale još dva člana. Zanimljivo je da su u novi Školski odbor ušla dva člana od kojih je jedan mladi nastavnik na zamjeni, a druga je nastavnica koja Ivici Keri očito ne može reći ne.

Kata Kruneš postala je na zahtjev Ivice Kera članica Etičnog povjerenstva unatoč krađi 21 knjige

Nova članica Školskog odbora tako je postala Kata Kruneš koja je, dok je radila kao knjižničarka ukrala 21 knjigu i preprodala ih antikvarijatu, doznaje ZADAR News, o čemu imamo pisanu dokumentaciju koja ovo i potvrđuje. Dakle, kao službena osoba na svom radnom mjestu nova članica Školskog odbora krala je knjige, a Ivica Kero ju za to ničim nije kaznio. Dapače, Kero ju je osobno predložio za člana Etičkog povjerenstva koji odlučuje o tome koliko su postupci drugih djelatnika moralni. Može li apsurdnije od toga da vam lekcije djeli osoba koja krade i koja je krađu i priznala uz obrazloženje da ju se reketari? Može, u biogradskoj srednjoj školi sve je moguće, pa i činjenica da se v.d.-om ravnatelja imenuje osoba koja je zakuhala cijelu priču, profesoricama Zrinki Škari i pedagoginji Anđeli Vulin dala nezakonite otkaze samo zato što su ga razotkrili u njegovom neradu. Nije zgorega napomenuti i kako se, kada govorimo o Ivici Keru, radi o bivšem vjeroučitelju koji je zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete.

Ivica Kero zatajio je humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete i dao otkaze profesoricama Škari i Vulin jer su ga razotkrile i dokazale da radi nezakonito

Iz reda osnivača za članicu Školskog odbora imenovana je Jelena Jelić, nastavnica Hrvatskog jezika koja radi u financijama biogradskog Komunalca, Sanja Birkić zaposlena u biogradskoj gradskoj knjižnici i Lobel Krpina koji je u 2020. i 2021. godini otvorio niz različitih firmi, a saznajemo od izvora koji žele ostati anonimni da je i strastveni ljubitelj kinematografije, posebno one Biogradske u ljetnom kinu.

Općinsko državno odvjetništvo smatra beznačajnim krađu 21 knjige

Kada je u pitanju Kata Kruneš koja je ukrala 21 knjigu iz školske knjižnice i iste preprodala antikvarijatu, prosvjetna inspektorica Sandra Todorić je krađu i preprodaju knjiga iz školske knjižnice prijavila ODO -u u Zadru koje to djelo smatra beznačajnim pa ga je odbacilo. U novi, jedva sklepani Školski odbor imenovan je i izvjesni Petar Jureško, profesor na zamjeni u čijem je radu Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pronašla brojne nedostatke u radu zbog čega je pod nadzorom.

Martina Marušić Majica, Magdalena Bokanović i svjedokinja Nives Pedisić koja je priznala na sudu kako se u školi potpisivala peticija kako bi Zrinka Škara i Anđela Vulin prestale prijavljivati nepravilnosti koje su kasnije utvrđene i pravomoćno dokazane

Odvjetnice Marušić Majica i Bokanović tražile da se ZADAR Newsu zabrani praćenje suđenja – sud ih odbio

U međuvremenu je ZADAR News opet dobio dozvolu suda za snimanje sutrašnjeg ročišta na kojemu pedagoginja Anđela Vulin osporava nezakoniti otkaz čime je zahtjev Kerovih odvjetnica (koje plaćaju porezni obveznici) Martine Marušić Majice i Magdalene Bokanović da se našem portalu onemogući praćenje suđenja opet odbijen.

Na prošlom ročištu, podsjećamo, nadobudne odvjetnice, neupućene u vlastiti spis, tražile su od suca Tomislava Bage da se s ročišta isključi javnost i da se ZADAR Newsu zabrani praćenje suđenja. Sudac Bago elegantno je zanemario zahtjev Kerovih odvjetnica, a suđenje, uz prisustvo javnosti se nastavilo.

U tijeku su i drugi procesi protiv Ivice Kera

Valja napomenuti i kako je ZADAR News jedini medij koji prati sudske procese u kojima profesorice Škara i Vulin osporavaju i više nego očite nezakonite otkaze u tijeku, kao i kaznene procese pokrenute protiv Ivice Kera od strane profesora Jakova Vulina i Zrinke Škare zbog vrijeđanja.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button