IzdvojenoZadar

SKANDALOZNO – Ovo je sramotno pisamce suca Hrvoja Viskovića u kojemu pokušava obraniti sutkinju Mitru Meštrović

ZA VRIJEME RADNOG VREMENA SA SLUŽBENOG E-MAILA

Suprotno Zakonu o medijima u skandaloznom i nepotpisanom pisamcu naslovljenom na glavnog urednika portala ZADAR News, Hrvoja Bajla, Udruga sudaca – ogranak Zadar, čiji nam je pamflet e-mailom poslao sudac Hrvoje Visković, pogazili su sve ono što čini vjerodostojnog, neovisnog, stručnog suca odnosno sutkinju.

Nepotpisano pisamce poslao nam je sudac Hrvoje Visković sa službenog e-maila Županijskog suda u Zadru u ime “Udruge sudaca” za vrijeme radnog vremena

Visković, inače predsjednik Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru, ZADAR Newsu se obratio u 10 sati i to sa službenog e-maila Županijskog suda u Zadru, ali u ime Udruge sudaca, ogranak Zadar – dakle, za vrijeme radnog vremena bavio se poslom udruge kojoj pripada i kojoj je, kako sam tvrdi, na čelu zadarskog ogranka.

Demagoški se pozivajući na trodiobu vlasti u Republici Hrvatskoj što je opće poznata činjenica, Udruga sudaca – ogranak Zadar izražava nezadovoljstvo objavljenim člancima o sutkinji Mitri Meštrović i neutemeljeno tvrde da je riječ o subjektivnim stavovima autora članaka i video zapisa kao posljedice nezadovoljstva donesenom presudom u skandaloznom i sramotnom suđenju Kalmetinom batinašu Jakovu Suraću za fizički napad i nanošenje teške tjelesne ozlijede glavnom uredniku portala ZADAR News, Hrvoju Bajlu.

Presumpcija nevinosti je strani pojam za one koji stoje iza ovog pamfleta

Kao da to nije bilo dovoljno u njihovom, nazovi, reagiranju, idu ne jedan nego nekoliko koraka dalje čime dokazuju da su zapravo promašili profesiju i da o svom poslu za kojeg primaju pristojnu plaću nemaju pojma.

Navode kako portal ZADAR News objavljuje fotografije sutkinje Mitre Meštrović uz optužbe za korupciju uz, zamislite, „uvredljiv i klevetnički pristup“, „iznošenje neobjektivnih i neistinitih stavova“. Konačno, nepotpisani članovi Udruge sudaca – ogranak Zadar ocjenjuju objave o sutkinji Mitri Meštrović na portalu ZADAR News „neciviliziranim i huškačkim iznošenjem lažnih i klevetničkih kvalifikacija popraćenih netočnim prikazivanjem činjeničnog i pravnog stanja“…

Sutkinje i suci koji stojite iza ovog besramnog pisamca i koji podržavate ovakve gluposti, dopustite da vam ukažem na sljedećih nekoliko „sitnica“. Kao prvo, barem bi se vi sutkinje i suci trebali držati načela odnosno presumpcije nevinosti, no vi me unaprijed osuđujete bez da pokušate provjeriti činjenice na koje se pozivate u svom pisamcu. Odakle vam pravo da meni kao osobi koja nikada nije osuđena ni pravomoćno ni nepravomoćno za klevetu podmećete da bih ja sutkinju Mitru Meštrović klevetao, vrijeđao, pisao neistine ili iznosio subjektivne stavove?

Novinar Hrvoje Bajlo nikad u životu nije ni nepravomoćno ni pravomoćno osuđivan zbog klevete, jednom ga je tužio uskočki optuženik Zdravko Livaković i izgubio

Da vas podsjetim, a to sigurno i sami znate kako je iza mene, kada su klevete u pitanju, u posljednjih 16 godina bavljenja novinarstvom samo jedna presuda, i to ona oslobađajuća nakon što me za klevetu tužio uskočki optuženik Zdravko Livaković i – izgubio, a ja sam u sudskom predmetu oslobođen optužbi za klevetu.

Iza svega što sam napisao kao i iza svega onoga što ću tek napisati stojim, ali ne samo osobno kao građanin, novinar, urednik već i opsežna foto i svaka druga dokumentacija iz koje bi i slijepcu bilo jasno da se radi o korumpiranoj sutkinji koja je proteklih godina pogazila sve ono što nekoga čini sutkinjom ili sucem.

Njezino nezakonito postupanje predmet je istrage nadležnih institucija o čemu ćete i vi uskoro čitati jer ću se potruditi da svojim čitateljicama i čitateljima pružim pravodobnu i vjerodostojnu informaciju kao i uvijek dosad. Javnost ima pravo znati kakvo nam je pravosuđe.

Nažalost, svojim pisamcem me tjerate da u budućim sporovima od kojih ne bježim, jer živim od istine, tražim izuzeće zadarskog suda u cijelosti jer ne znam tko stoji iza nepotpisanog pisamca Udruge sudaca – ogranak Zadar. Što, ako me dopadne autor ovog bezveznog reagiranja?

Vjerojatno će me onda dopasti Općinski sud u Šibeniku, onaj isti sud na kojem je uhićena sutkinja Maja Šupe koja će ostati upamćena po legendarnoj sinkopi u slučaju Tomislava Horvatinčića ili možda po kupljenoj presudi od strane jednog poznatog kriminalca, o čemu su već pisali mediji?

Osim Šibenika, sudski sporovi iz Zadra delegiraju se još i prema Osijeku gdje USKOK i dan danas provodi opsežnu istragu o čitavom nizu korumpiranih sudaca temeljem velikog broja dokaza koji su im dostavljeni, a koji su se pokazali kao vjerodostojni.

Malo o nepristranosti: Nepotpisano pisamce poslao nam je sudac Hrvoje Visković koji je Kalmetinog batinaša pustio da se brani sa slobode unatoč činjenici da je Surać u policijskom ispitivanju priznao da je novinara Hrvoja Bajla udario šakom u glavu

I za kraj, gospodine Viskoviću, pošiljatelju ovog besramnog pisamca, niste li vi osobno potpisali dokument s kojim ste 2018. godine kao sudac pustili na slobodu Kalmetinog batinaša uz mjeru opreza – zabrane približavanja meni iako ste mogli vidjeti video snimku Suraćevog ispitivanja na policiji na kojoj je priznao da me udario šakom u glavu nakon čega sam pao na pod?

Hrvoje Visković vrši pritisak na novinare, petlja se u predmet u kojemu je i sam aktivno sudjelovao, a koji još uvijek nije pravomočno okončan

Ne sjećate se toga? O, da, mislim da se jako dobro sjećate, a pošto ste i sami duboko uvučeni u predmet koji spominjete u svom pisamcu, niste li vi taj koji se miješa u predmet koji još uvijek nije pravomoćno okončan?

Za sada dovoljno. Nadam se da ste shvatili što sam htio reći. Ako niste, izađite na svijetlo svi vi koji podržavate ovo pisamce.

Skandalozno, sramotno i nepotpisano pisamce koje nam je poslao sudac Hrvoje Visković objavljujemo u cijelosti:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button