ZADAR SportZadne-Izdvojeno

SKROČE ŠUTI – Pipan, Zadnik i Brkić blokirali KK Zadar preko FIBA-e, Sobin zatražio raskid ugovora…

Boris Skroče - odbija novinarske pozive i obmanjuje zadarsku javnost
Boris Skroče – odbija novinarske pozive i obmanjuje zadarsku javnost

Kako god okreneš, kada je u pitanju KK Zadar – loše se piše. I tako godinama. No, uvijek se izvuče iz kaljuže, Bogu hvala, a nakon uspješno odrađene predstečajne nagodbe, dugovi ponovno dolaze na naplatu posrnulog košarkaškog diva. Prema saznanjima portala ZDNews.hr, bivši trener Zadra, Aleš Pipan i igrači Uroš Zadnik i Jozo Brkić, preko FIBA-e su uspješno blokirali KK Zadar nakon što su odbili potpisati predstečajnu nagodbu. Sada traže svoje novce. Do posljednje lipe, na što imaju sva prava.

KK Zadar ne smije registrirati nove igrače dok ne podmiri sva dugovanja

FIBA upozorila na nelegalne isplate

Ovo je četvrta blokada preko FIBA-e u nepunih šest mjeseci, uzmemo li u obzir da je svoj bivši klub, također radi neisplaćenih dugovanja blokirao i Romeo Travis kojemu su iz kluba isplatili samo dio novca i to preko računa njegovog agenta, Duška Miškovića, o čemu se oglasila i FIBA preko svog zastupnika Simona Wilkinsona koja je napomenula kako takve radnje nisu po pravilima struke i kako bi se igračima trebalo uplaćivati direktno na njihov račun, što bi u suprotnom moglo značiti da su iz KK Zadar prego Miškovićeve agencije radili nelegalno i protuzakonito.

Iz KK Zadar, naravno, ni slike, ni tona, ni glasa. Naime, na naše pozive i upite, Boris Skroče, direktor kluba, uporno odbija odgovoriti. Zašto Skroče nije javnost obavijestio o najnovijim blokadama, nije poznato. Poznato je samo da KK Zadar neće moći registrirati nove igrače dok ne podmiti iznose prema gore spomenutim igračima, a koji premašuju više stotina tisuća kuna. A uzme li se u obzir da je klub dužan puno više milijuna, sve skupa ne izgleda nimalo dobro.

Da se priča dodatno zakomplicira, raskid ugovora s klubom zatražio je jučer i Josip Sobin koji tvrdi da mu klub nije isplatio ugovorom zajamčene novce.





Related Articles

Back to top button