ZadarZadne-Izdvojeno

SLUČAJ VIŠNJIK – Direktor Bailo potvrdio: Istina je, krim policija je odnijela dokumentaciju D&Z-a i Dalekovoda

Foto: Montaža / Zadarski list
Foto: Montaža / Zadarski list

Jučer objavljen članak na ZDnews.hr pod naslovom “SLUČAJ VIŠNJIK – Koga to istražuje USKOK?“ zaintrigirao je javnost, a u svega 24 sata otvoren je više od 20 tisuća puta. Priča je to koja će zasigurno dobiti još nekoliko nastavaka, a danas donosimo odgovor direktora ŠC Višnjik Dina Baila do kojeg jučer nismo uspjeli doći.

– Istina je da su djelatnici krim policije još 2011. došli u ŠC Višnjik te su od nas tražili da im odmah dostavimo dokumentaciju dviju tvrtki koje su radile na Višnjiku. Radi se o tvrtkama D&Z i Dalekovod. Dio dokumentacije izuzela je krim policija, a što se dalje dešavalo s tim dokumentima i jesu li oni proslijeđeni USKOK-u, to ne znam – kazao je Bailo ekskluzivno za ZDNews.hr, a u međuvremenu je na e-mail adresu redakcije ZDNews.hr stigao i odgovor iz USKOK-a koji, očekivano, ne donosi potvrdu naših informacija koje smo dobili od izvora bliskog istrazi, ali ih niti ne demantira.

– Obavještavamo Vas da, sukladno zakonskim odredbama, ne odgovaramo na upite „istražujemo li nešto ili ne“ – stoji u kratkom odgovoru koji potpisuje Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

Izvor ZDNews.hr-a blizak istrazi i danas je još jednom nedvosmisleno potvrdio kako su gore navedene tvrtke od prije nekoliko tjedana predmet istrage uskočkih istražitelja, odnosno da je slučaj Višnjik itekako zanimljiv USKOK-u,  a samim time i „opasan“ nekim ljudima koji su prije par godina odrađivali određene poslove vezane uz gradnju zadarskog sportskog centra. Ključna osoba koja bi na vrata nekih Zadrana mogla dovesti uskočke istražitelje je Hrvoje Milas, HAC-ovac koji je u vrijeme dok je bio na platnoj listi te tvrtke paralelno odrađivao i poslove na Višnjiku te svakodnevno bio u kontaktu sa tadašnjim državnim tajnikom u tadašnjem „Kalmetinom ministarstvu“ Zdravkom Livakovićem. Stoga smo u više navrata pokušali stupiti u kontakt i sa sadašnjim zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, a i sa Livakovićem, no nisu odgovarali ni na pozive, a ni na sms poruke.

No spomenutu dvojicu mogao bi ugroziti i Luka Miličić, predsjednik Uprave Dalekovoda koji je od HAC-a dobio poslove vrijedne oko 800 milijuna kuna. S obzirom na to da je on u istrzi oko poslovanja Karlovačke banke uhićen prije pet mjeseci, upućeni u ovaj slučaj realno očekuju kako bi Miličić u nakani da spasi svoju kožu mogao „propjevati“. Odgovor na pitanje „hoće li“ zajamčeno je zanimljiv mnogima pa ga valja sačekati dok institucije ne obave svoj dio posla.

Related Articles

Komentari

 1. Pingback: Lincoln Georgis
 2. Pingback: Chirurgie Tunisie
 3. Pingback: Chirurgie Tunisie
 4. Pingback: FUE
 5. Pingback: Future University
 6. Pingback: Clinical dentistry
 7. Pingback: smart university
 8. Pingback: academic plan
 9. Pingback: Quality of life
 10. Pingback: Dental anatomy
 11. Pingback: Computer Science
 12. Pingback: Prof. Ebada Sarhan
 13. Pingback: luci led cameretta
 14. Pingback: pull ups
 15. Pingback: butterfly exercice
 16. Pingback: arm extension
 17. Pingback: tirage vertical
Back to top button