Sortiranje po folderima

Nakon nedavnog testiranja Lumie 900, jedno od pitanja iz upitnika odnosilo se na mogućnost slaganja aplikacija u foldere, što Windows Phone platforma ne omogućuje. Iako postoji homebrew aplikacija koja uvodi spomenutu mogućnost, ipak se radi o nečemu što bi mnogi korisnici željeli vidjeti kao dio operativnog sustava s obzirom da spomenuto rješenje radi isključivo na telefonima otključanima za razvoj.

Iako je slaganje po folderima specifično rješenje, Windows Phone već nudi automatsko sortiranje aplikacija prema abecedi, što znatno olakšava portagu za specifičnom aplikacijom i brzi pristup na aplikacijskom ekranu. Nokijina istraživanja na području korisničkog iskustva su vrlo važna u vidu suradnje s Microsoftom pa je vjerojatno da ćemo eventualno izglasane opcije i vidjeti u nekoj od idućih inačica Windows Phone operativnog sustava.

Prema posljednjim (nepotvrđenim informacijama) iduća, Apollo verzija Windows Phonea, predviđa se otprilike u isto vrijeme kad i Windowsi 8, desktop i tablet sustav s kojim će novi Windows Phone dijeliti kernel, ali i navodno biti potpuno unatrag kompatibilan.