IzdvojenoVijestiZadar

Sutkinja Ivana Parač Krišto izbacila više novinara sa suđenja u kojemu notorni Ivan Galović tuži Branka Katića

OVO JE, VALJDA, MOGUĆE SAMO U ZADRU

Danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Branku Katiću, bivšem županijskom vijećniku u Skupštini Zadarske županije 

Katića je tužio nekadašnji predsjednik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, Ivan Galović i to zbog govora na Županijskoj skupštini od 22. rujna prošle godine. Tom prilikom je Branko Katić, podsjetimo, između ostalog rekao: “Dakle, ovaj period između ove dvije skupštine živjeli smo vrlo interesantno vrime što se tiče lopovske bande i sinkopa kadra. Dakle, želim isključivo govoriti kao i do sada o funkcioniranju pravosudnog kriminalno-medijskog krakena u Zadru i Zadarskoj županiji. Prvi kriminalac je notorni plutajući moreplovac Ivan Galović, nekadašnji šef Županijskog državnog odvjetništva koji je u to vrijeme bio u seksualnoj vezi s višestruko osuđivanom lažljivicom i novinarkom lokalnog biltena Marinom Vlakić…”.

Galović tužio Katića zbog izgovorenih riječi na Županijskoj skupštini

U govoru koji je predmet privatne tužbe, Branko Katić dotaknuo se i blokade Virskog mosta, krivotvorenja pečata i druge navode koje možete vidjeti ovdje.

Suđenje koje je započelo danas u 9 sati, a kojim predsjeda sutkinja Općinskog suda u Zadru Ivana Parač Krišto, završilo je skandalozno. Naime, sutkinja je na prijedlog Galovića donijela odluku o isključenju javnosti iako je suđenje do današnje rasprave bilo javno. 

Suđenje je bilo javno, ZADAR News imao je odobrenja Općinskog i Županijskog suda za snimanje ročišta, ali omda je novinare iz sudnice “izbacila” sutkinja Ivana Parač Krišto

Također, redakcija portala ZADAR News pribavila je uoči ročišta dozvole i odobrenja Općinskog i Županijskog suda u Zadru prema kojima se našoj redakciji dozvoljava snimanje rasprave. 

Ipak, Parač Krišto iskoristila je samo njoj poznate “zakonske odredbe” te je javnost, uključujući dva novinara morala napustiti sudnicu. 

Svjedok Franko Pavić koji je imao odnose s maloljetnim dječacima nije se pojavio ma sudu – opravdao se “ekstremnim vremenskim uvjetima”

Na ročištu se trebao pojaviti i svjedok Franko Pavić, vlasnik Antene Zadar koji je imao odnose s maloljetnim dječacima koji ke na jednom od ročišta 2017. godine u zapisnik kazao kako ga je na lažnu prijavu protiv novinara Hrvoja Bajla potakao tadašnji šef Županijskog državnog odvjetništva – Ivan Galović. Pavić se na ročištu nije pojavio jer je, kako je sutkinja Parač Krišto rekla, sud telefonski izvijestio kako ne može pristupiti sudu zbog “ekstremnih vremenskih uvjeta”, pa će na sljedeće ročište opet biti pozvan jer tako inzistira tuženi Katić. 

Branko Katić konstantno i vrlo precizno upozorava na spregu politike i sudbene vlasti u Zadru

Nakon održanog ročišta, izjavu za ZADAR News dao je Branko Katić koji je još jednom ostao pri svojim tvrdnjama, a naglasio je i kako mu se konstantno krše ustavom zajamčena prava koja, očito, nema. 

Branko Katić

Općinsko državno odvjetništo onemogućilo Katiću uvid u spis čime krše njegova prava

Katić je tako za ZADAR News kazao kako mu Općinsko državno odvjetništvo u više navrata puta mi nije omogućilo uvide u spis. Rekao je i kako bezobrazno postupaju. 

– Zato i postoje – kazao je za kraj Katić. 

Zapisnik s ročišta, kao i izjavu Branka Katića u cijelosti možete pogledati ispod ovog teksta. 

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button