112IzdvojenoVijesti

Tek nakon objave video snimke kako mlati vlasnicu kafića HDZ-ovcu Žarku Žgeli slijedi kaznena prijava

NAČELNIK SEVERINA U PROBLEMIMA

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Bjelovaru otvorilo je u petak istraživanje protiv načelnika Općine Severin Žarka Žgele (58) koji se sumnjiči da je izvrijeđao i istukao vlasnicu kafića Ivu Milku Kramarić (28), nakon što mu je rekla da napusti kafić zbog završetka radnog vremena.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da je otvorilo istraživanje nad Žgelom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Dodaju kako postoji osnovana sumnja da je Žgela u nedjelju, 9. srpnja, ispred ugostiteljskog objekta u Severinu kod Bjelovara, više puta udario Ivu Milku Kramarić rukama u području glave, istovremeno je vrijeđajući i psujući.

Dodaju da je osumnjičenikovo postupanje izazvalo kod oštećenice osjećaj poniženja i straha.

Policija je prije izvijestila da analizira ima li elemenata kaznenog djela u slučaju načelnika Općine Severin Žarka Žgele, koji je prekršajno prijavljen nakon što se u javnosti pojavio video zapis na kojemu se vidi da pijan udara ženu.

Iz policije su potvrdili da je bjelovarska kriminalistička policija napravila prvu analizu početnog postupanja policijske postaje nakon čega su održali sastanak s nadležnim državnim odvjetništvom kako bi se sagledalo eventualno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

O svemu što su utvrdili izvijestit će državno odvjetništvo radi donošenja odluke o eventualnom daljnjem postupanju, kazali su u četvrtak u policiji.

Mediji su izvijestili da je Žgela u nedjelju oko 11 sati navečer verbalno napao konobaricu koja mu nije htjela donijeti još pića jer se kafić zatvarao. Konobarica je pozvala vlasnicu koju je Žgela potom izudarao ispred terase kafića, što se jasno vidi na snimkama video nadzora.

Nakon što su brojni mediji u srijedu objavili taj video zapis Žgela je zajedno s 27-ogodišnjakom i 24-ogodišnjakom uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.

Za taj prekršaj zakon predviđa kaznu od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora.

Uhićeni su potom dovedeni sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru koji je Žgelu pustio da se brani sa slobode uz zabranu približavanja osobama s kojim se sukobio i posjećivanja ugostiteljskog objekta gdje se dogodio incident.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button