IzdvojenoZadar

Telegram piše o Longinovoj luksuznoj jahti i činenici da se Frka Petešić zapetljao u pokušaju da demantira vijest kako ga je zadarski župan vozio po Kornatima

MALO SE ZBUNIO, ALI NIJE MU PRVI PUT

Nakon što je ZADAR News prije nekoliko dana ekskluzivno objavio vijest o tome da zadarski župan Božidar Longin skriva luksuznu jahtu “Menorquin 120 Yacht” na svome sinu Matiji i kako je renoviranje iste plaćeno više od 200 tisuća eura, vijest je prenio portal Morski.hr koji je napravio intervju s predstojnikom ureda Vlade Republike Hrvatske, Zvonimirom Frkom Petešićem koji se nije ponajbolje snašao u svojim odgovorima.

Ovo je Longinova tajna višemilijunska jahta s kojom pokušava impresionirati Zvonimira Frku Petešića kako bi iznudio treći mandat za župana

Ovog tjedna objavljena je vijest da je zadarski župan Božidar Longin na jahti “Menorquin” po zadarskom arhipelagu i Kornatima vozio predstojnika ureda Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Zvonimira Frku Petešića, piše Telegram.hr koji u nastavku objašnjava na koji način se spetljao Frka Petešić.

ZADAR News i danas tvrdi kako Frka Petešić nije govorio istinu o svom druženju s Božidarom Longinom u Salima, širem zadarskom arhipelagu i na Kornatima. No, o tome nekom drugom prilikom. U nastavku prenosimo tekst s Telegram.hr.a.

Jedna od informacija koja se pojavila u javnom prostoru jest da je Longin stvarni vlasnik spomenute jahte te da ju je prepisao na sina, nakon što mu je 28. srpnja ove godine Povjerenstvo za sukob interesa izreklo kaznu zbog istovremenog obnašanja dužnosti župana i predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar.

Portal Morski.hr također je pisao o tome, a nakon objave te vijesti javio im se glasnogovornik Vlade Marko Milić te im kazao da se Frka Petešić želi očitovati na objavljeni tekst. Razgovor koji je novinar tog portala vodio s predstojnikom premijerovog ureda teško je prepričati.

Zvonimir Frka Petešić priznao da je Božidar Longin stvarni vlasnik višemilijunske jahte koju je zadarski župan sakrio na sina Matiju

‘Samo sam dobio SMS’

Frka Petešić kazao je kako se s Longinom nije družio na brodu, niti se ikad vozio na njemu, te da je upit prije prve objave dobio SMS-om, a ne službenim putem preko glasnogovornika Milića. “Ja ne mogu provjeravati autentičnost identiteta nekakve SMS poruke.

Prema tome, ja se nisam javio na to, jer bilo tko može poslati poruku i bilo tko se može predstaviti bilo kako. Dakle, zna se koji je put kad se traži nekakva izjava, postoji glasnogovornik Vlade i njemu se može uputiti e-mail, koji, koliko ja znam, nije nikad poslan”, kazao je Frka Petešić.

Susreli se u Salima

Novinar Morskog pitao ga je znači li to da uopće nije bio s Longinom, ili s njim nije bio na spornom brodu. Predstojnik premijerovog ureda kazao je da su se susreli u Salima. “Ja sam ljetovao kod sebe doma. On je jedan dan ovog ljeta bio tamo. I mi smo se družili u Salima. I to je sve”, kazao je.

Portal Morski transkribirao je nastavak izjave Frke Petešića: “Dakle, ja nisam nikad bio… Nikad me nije vozio svojim brodom, on je došao svojim brodom i otišao svojim brodom, ali ja nisam bio s njim, niti mi je potrebno da me vozi svojim brodom po Kornatima… Ono što piše je apsolutna neistina”, tvrdi Frka Petešić.

Bobijeva jahta koju je sakrio na sina Matiju kupljena je od HPB-a u vrijeme afere Bankomat: “Koristio ga je Josip Protega koji je završio u Remetincu”

‘Ne znam prepoznati brod’

S obzirom na to da je objavljena slika jahte, predstojniku premijerovog ureda postavljeno je pitanje je li Longin tim plovilom došao na Sali. “Ja sam njega ispratio pješice do njegovog broda, a on se samo ukrcao u svoj brod.

Nisam obratio neku posebnu pažnju prema brodu, pa ga ne bih znao prepoznati. Mislim, mi smo razgovarali. Nisam ja gledao njegov brod, niti me zanima njegov brod, tako da ne mogu… Mislim sličan je… Vjerojatno je to taj brod, ali… Ne, ne znam. Nisam obratio pažnju”, kazao je.

Inače, inicijalnu vijest o navodnoj vožnji župana Longina i Frka Petešiće objavio je portal Zadar News.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button