ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Turci još jednom kobni za Zadar, Darušafaka spretnija u produžetku

sobin fbPoslije spektakla kojeg su u četvrtak na zadarskoj publici priredili Zadar i Fenerbahče, pred košarkašima Zadra bila je nova utakmica turnira na Višnjiku i to s još jednom turskom momčadi, ambicioznim klubom iz Istanbula Darušafakom kojoj je ovo drugo gostovanje u Zadru nakon 1999. godine kada su također sudjelovali na pripremnom turniru.

Da novi turski prvoligaš ima velike ambicije u narednoj sezoni pokazalo je i dovođenje Jamona Lucasa Gordona, Rinaldasa Seibutisa, Lynna Greera, ali i Vidmara, Kuqe i ostalih. Ipak, Zadrani se nisu uplašili zvučnih imena istanbulske momčadi te su odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu u kojoj su bili jako blizu pobjede.

Trener Zadra Ante Nazor protiv Fenerbahčea je žalio za nešto neizvjesnijom završnicom, a ovoga puta ona se i dogodila, no ipak je bila nesretna za njegove izabranike.

U prvom poluvremenu nije bilo značajnijih odvajanja ni jedne momčadi. Poslije izjednačene prve četvrtine (17:17) i drugih deset minuta donijelo je izjednačenu bitku u kojoj na poluvremenu nitko nije imao prednost (39:39).

Zadar je bolje ušao u nastavak i nakon četiri minute igre imali su i prvu opipiljivu prednost (51:44), no ona se vrlo brzo istopila,a do kraja četvrtine Turci su preokrenuli rezultat u svoju korist (60:57).

Od tada su domaćini konstantno lovili prednost, a Ramljakovim ubačajem tri i pol minute prije kraja ponovno su bili u rezultatskom suficitu. U posljednjih deset minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a Bošnjak je 150 sekundi prije kraja doveo Zadar do vodstva 73:71, ali je Greer 12 sekundi prije kraja pogodio za izjednačenje. Zadrani su imali napad za pobjedu, ali Bošnjakova trica nije našla put kroz mrežicu. U posljednjih pet minuta bolje se snašla turska momčad koja je u konačnici i odnijela prvu pobjedu na turniru.

Fantastičnu utakmicu u pobjedničkoj momčadi odigrao je Shurna koji je zatrpao zadarski koš s 25 poena, dok je Greer dodao 18. Kod Zadra je ovoga puta indisponiran bio Florence koji je postigao svega osam poena, ali je zato kapetan Ivanov ubacio njih 25, a Ramljak je stavio 18.

Nakon ovog poraza Zadranima je ostala borba za petu poziciju, dok će u njihovoj skupini o prvom mjestu i finalnoj utakmici odlučivati subotnji ogled Fenerbahčea i Darušafake.

Pripremna utakmica, Zadar Basketball Tournament:
Darušafaka – Zadar 92:88 (73:73)





Related Articles

Back to top button