ZADAR SportZadne-Izdvojeno

U predstečajnoj nagodbi klub će predstavljati Darko Kasap, Josip Miočić i Ante Poljak

2Stanje u Košarkaškom klubu Zadar, koji je prije nekoliko dana neočekivano ostao bez direktora koji je u uvjetima u kojima je radio napravio najviše što je mogao, katastrofalno je. Kao što je javnosti poznato, vršiteljem dužnosti direktora imenovan je prof. Josip Miočić koji će tu funkciju obnašati dok se novi direktor ne izabere na javnom natječaju koji je danas i službeno raspisan.

Zašto je Čačić otišao?

Kuloari Kalelarge sve glasnije govore kako Čačić nije sam otišao, već je, navodno, morao otići s funkcije direktora radi pritiska izvjesnog političara koji se nakon dugo godina vratio u svoj Zadar iz kojega, kako sam voli reći, nikad nije ni otišao. Ali pritom zaboravlja na notornu činjenicu kako je upravo u uništenju kluba i sam sudjelovao, što kao predsjednik kluba, što kao dugogodišnji član Uprave koji je imao uvide u apsoltno sve dokumente i ugovore koji su potpisivani u ime kluba. Zanimljivo, nikad nije reagirao niti je ukazivao na kriminalne radnje radi kojih se klub danas nalazi u bezizlaznoj situaciji. Također bi trebalo naglasiti kako se ništa konkretnije i značajnije u klubu nije moglo napraviti, a da pritom izvjesni političar to ne odobri. Što je u cijeloj priči oko KK Zadar najtragičnije, u svom dugogodišnjem kadroviranju, uglavnom je tražio poslušnike koji će bespogovorno sprovoditi njegove ideje, dok je on konce vukao iz sjene. Nije na odmet spomenuti i kako su se na bitnim pozicijama u klubu, doduše vrlo rijetko, znale nači i kompetentne i sposobne osobe. No i njihovo djelovanje bilo je kratkog daha. Činjenica da je KK Zadar dužan točno  41 milijun i 582 tisuće kuna nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a sve zanima, naravno, gdje i kome se u džep slio gore navedeni iznos.
Kasap, Poljak i Miočić predstavljat će KK Zadar u predstečajnoj nagodbi

Bilo kako bilo, v.d. direktora kluba, Josim Miočić, u razgovoru za ZDNews.hr kazao je kako će operativne poslove raditi do izabranja novog direktora. Dodao je i kako će pred FINA-om u predstečajnoj nagodbi, osim njega, KK Zadar predstavljati predsjednik NO, Darko Kasap i Ante Poljak.

– Kao što već znate, javni natječaj za novog direktora danas je raspisan. Nadamo se da ćemo što prije dobiti ime novog direktora koji će preuzeti ovu funkciju. Ja sam ovdje isključivo kao operativac te neću sudjelovati u nikakvim bitnim odlukama.

Tko će KK Zadar predstavljati u predstečajnoj nagodbi?

– Predsjednik NO, Darko Kasap, gospodin Ante Poljak i ja – kazao je Miočić za kraj.

Što se samog rostera za sljedeću sezonu tiče, ne zna se ništa novo, osim podatka kako će kapetan momčadi, Ive Ivanov ostati u klubu. Rasplet situacije oko opljačkanog i najdražeg nam Košarkaškog kluba Zadar čekamo svi. Nada u pozitivan ishod predstečajne nagodbe i dalje tinja…





Related Articles

Back to top button