IzdvojenoZadar

USKOK U OPĆINI VIR – Ministar poništio protuzakonite Odluke načelnika Radovića, a istražitelji sumnjaju da je protuzakonito trošio općinski novac

ŠTO SE TO DOGAĐA NA OTOKU?

Redakcija portala ZADAR News u posjedu je dokumentacije koju potpisuje ministar Pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivan Malenica kojom se ukida kao neosnovana Odluka općinskog načelnika Općine Vir Marina Radovića o obustavi od primjene akta predstavničkog tijela, KLASA: 024-02/23-01/7, URBROJ: 2198-12-06/01-23-10 od 9. svibnja 2023. godine, kojom je općinski načelnik obustavio od primjene Odluku o spajanju trgovačkih društava ,,Vir zaštita“, ,,Vir održavanje“ i ,,Čisti otok“ u jedno trgovačko društvo pod nazivom ,,Komunalac – Vir“, donesenu na 12. sjednici Općinskog vijeća Općine Vir održanoj 4. svibnja 2023. godine.

Ministar Malenica poništio protuzakonitu odluku Marina Radovića

A da je načelnik Vira u problemima moglo se naslutiti i puno ranije, međutim, protuzakonite odluke koje je Radović donosio danas su i službeno poništene od strane ministra osobno.

Radovićeva lista više nema većinu u Općinskom vijeću

Nije to jedini problem s kojim se Radović ne zna nositi. Naime, u Općinskom vijeću njegova lista više nema većinu, iako bi se i to moglo uskoro promijeniti, doznajemo od svog izvora dobro upućenog u zbivanja na Viru.

Je li Marino Radović protuzakonito trošio općinski novac?

I za kraj, da stvari ostanu u istom tonu, u međuvremenu je ZADAR News doznao kako je nakon policije i izvida koje su izvršili, Općinu Vir posjetio i USKOK koji je izuzeo obilatu dokumentaciju zbog, između ostaloga, i sumnje kako je općinski načelnik protuzakonito trošio proračunski novac.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button